La CUP Terrassa, contra Florentino Pérez

No Comment

La formació aposta per municipalitar el servei de neteja d’edificis, fins ara en mans de l’empresa CLECE, que pertany al grup ACS, i que ha finalitzat aquest maig.


La CUP de Terrassa s’ha posicionat per tal que la gestió del servei de neteja dels edificis municipals i els centres d’ensenyament del Servei d’Educació es faci de forma pública i directa. A través de la seva regidora Maria Sirvent, defensa que “és el moment indicat per recuperar la gestió d’aquest servei”; al seu torn, la formació assegura que els grups de l’oposició no coneixen ni en quina situació es troba aquest contracte, ni quin és el posicionament de l’equip de govern respecte la propera fórmula de gestió.

En tot cas, la CUP aposta perquè, “en línia amb el procés obert per remunicipalitzar l’aigua, el servei de neteja sigui la propera concessió de la qual es pugui recuperar per a control públic. D’aquesta forma, la CUP s’oposa a l’Ajuntament prorrogui el contracte a l’actual adjudicatària, l’empresa CLECE, que pertany a l’ACS de Florentino Pérez. I també rebutja que es torni a treure a concurs la licitació d’aquest servei.

botomalarrassa

“CLECE va presentar en l’últim excercici va presentar uns beneficis nets de 725 milions d’euros anuals (la majoria provinents d’adjudicacions de contractes públics)”, manté la CUP Terrassa. Maria Sirvent denuncia que ACS, “és el grup empresarial que després d’enriquir-se amb la bombolla immobiliària, ara veu en els serveis públics un nou negoci lucratiu”. A més, avisa que “deixar els serveis comuns en mans d’aquestes empreses, com bé adverteix el Tribunal de Comptes mitjançant un recent informe, comporta uns sobrecostos per a tots i totes les ciutadanes, que som les que mitjançant el pagament d’impostos paguem aquests sobrecostos.

La CUP també es fa ressó de  la qualitat del servei i les condicions laborals de les treballadores (són 195 en concret), “les quals també es veuen directament afectades, en aquest cas amb una plantilla formada majoritàriament per dones”. I és que, en no existir costos d’inversió, els beneficis empresarials només poden aparèixer a costa de la qualitat del servei o de les condicions laborals de les treballadores.

Montoro Cartell gràfic de la CUP en favor de la municipalització de serveis.

Related Articles

Deixa un comentari