Tècniques dels municipis a la trobada. Foto Diba
Més de 50 tècnics municipals d’educació d’una cinquantena d’ajuntaments, i docents de la Xarxa d’Escoles Municipals de Persones Adultes de la Diputació de Barcelona s’han reunit aquest matí a l’Escola Industrial de Barcelona, en la 2a Trobada de la Xarxa, per decidir l’organització i les futures línies d’acció. A més, la trobada també ha servit per treballar de manera col·laborativa els diversos recursos de què disposen els ajuntaments per desenvolupar els programes de transicions educatives.
La Xarxa d’Escoles Municipals de Persones Adultes compta amb 34 municipis adherits, i va començar a funcionar l’any 2015 amb l’objectiu de posar en valor l’educació al llarg de la vida, mobilitzant i implicant els ens locals. L’any passat, a la primera trobada, es va donar un pas endavant en el treball en xarxa per crear dinàmiques de participació i obrir nous espais de gestió del coneixement i d’intercanvi, que amb la trobada d’avui se li ha donat un fort impuls.
Entre les línies d’acció que s’han posat avui sobre la taula, les cinc prioritàries que s’han acordat per treballar durant el curs 2018-19 han estat la generació de metodologies, flexibles i adaptades, de detecció de necessitats formatives per a les persones adultes, l’establiment de pautes per fer més visibles les escoles municipals de persones adultes, la definició d’un model d’escola que respongui als reptes i les necessitats de les persones adultes, i la definició d’estratègies i eines d’orientació i acompanyament per als alumnes i les seves famílies.
A part d’impulsar la Xarxa d’Escoles Municipals de Persones Adultes, des de la Diputació de Barcelona, entre d’altres accions, s’ofereix suport econòmic, tècnic, material i relacional a les escoles, s’organitzen cursos de formació amb el Programa de Transicions Educatives, i es dona suport material a través del projecte “Full de Ruta”.
Segons les dades del curs 2015-16 les escoles municipals de persones adultes van mobilitzar prop de 12.000 persones (un miler més que en el curs anterior), el 66% de les quals eren dones, el 64% estaven a l’atur, el 42% eren més grans de 50 anys, tot i que el 21% tenia entre 16 i 24 anys, i el 23% eren d’origen estranger.
Deixa un comentari