L’ANC-TxI presenta les accions a Terrassa per la Diada 11S

No Comment
La sala d’actes del CET es va omplir. Foto: ANC

 

L’ANC-Terrassa per la Independència, conjuntament amb la resta del país, va presentar les accions previstes per a la Diada 2018, el passat divendres 24 d’agost.

En un acte realitzat al Centre Excursionista de Terrassa, amb un ambient festiu i a l’hora reivindicatiu, es va engegar motors de cara a la gran mobilització prevista per celebrar un 11S extraordinari i històric.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie va fer arribar un missatge molt clar: la República Catalana i la llibertat del poble és una realitat que està en les nostres mans. I torna a fer-se present en aquesta nova fita, com a única sortida possible per trobar una solució definitiva al conflicte i per aconseguir la llibertat dels presos i preses polítiques i la tornada dels nostres exiliats i exiliades. (Vídeo oficial ANC presentació 11S 2018)

El secretariat local va aprofitar l’oportunitat per demanar «unitat i transversalitat a l’hora de construir estratègies locals per a les properes eleccions municipals. Una unitat i transversalitat necessàries no només dins el món dels partits polítics, sinó també en el de la ciutadania que veu en la República els valors d’una democràcia de qualitat i prosperitat social.»

En el marc de l’acte es va fer la presentació del lipdub Tot el Poble Cantarà protagonitzat per molts i moltes ciutadanes de Terrassa, el qual es pot trobar al canal oficial de l’ANC-Terrassa per la Independència.

Samarreta de la Diada 2018. Foto: ANC

L’actuació dels Ministrils, va tancar la trobada amb música i balls que el assistents vam protagonitzar; tot tenint un record pels represaliats i represaliades polítiques, especialment pel Lluís Puig i el Josep Rull.

Els Cants per la Llibertat · El Cant dels Indignats

Ja són deu mesos de cantar diàriament, pels presos i exiliats davant de l’Ajuntament de Terrassa. En aquests mesos ha nascut un col·lectiu que ja té vida pròpia i decideix quina ha de ser la seva dinàmica en cada moment.

Des del començament, expliquen membres del col·lectiu, van sentir «la necessitat de tenir alguna cançó, més o menys pròpia, que reflectís exactament els nostres sentiments i les nostres reivindicacions.»

Així va nèixer la lletra d’aquesta cançó. Una mica, una creació col·lectiva, i què després de veure com agradava en altres col·lectius, van entendre que havien de fer una gravació de qualitat per difondre-la per les xarxes i que arribés a tothom que la volgués fer seva.

Després d’una feinada de setmanes, asseguren, i amb la col·laboració desinteresada de centernars de persones, aquí hi ha el resultat. «És vostra!».

Related Articles

Deixa un comentari