L’AV de la Cogullada denuncia la institucionalització de la pobresa a la ciutat

No Comment

Contra el perill de normalització social i contra la institucionalització oficial per part dels poders públics de la pobresa cal una mobilització de la ciutadania orientada a atacar els motius reals d’aquesta pobresa (que no és natural ni destí diví sinó que té causes prou conegudes), creant al temps xarxes d’autèntica solidaritat i no de només de caritat o assistència per sortir del pas. L’associació veïnal de la Cogullada publica un comunicat en què explica les raons de la no participació en la recent recollida d’aliments, la «tradicional» recollida d’aliments, i demana una acció responsable, amb objectius que vagin a l’arrel dels problemes, i decidida per part dels poders públics i la ciutadania.Gran rebost tardor 2014 sacs

La pobresa no ens distingeix

Per cinquè any consecutiu, sí, heu llegit bé, per cinquena vegada, les associacions que composem el Districte 4 (D4) d’aquesta ciutat hem organitzat una nova recollida d’aliments. Des de que va néixer se li va dir «La pobresa no distingeix», i així l’ànim de tots aquells qui estem preocupats pel benestar dels demés, vàrem començar al 2011 una recollida massiva d’aliments que són entregats al Rebost de Terrassa posteriorment.

Però aquest any ha estat diferent, i nosaltres, l’AVV de La Cogullada, ens hem desmarcat de la recollida, no per insolidaritat, no per falta de companyerisme, no per manca d’empatia per aquells qui ho passen malament, sinó com a queixa, com a rebuig a una situació que sembla s’ha institucionalitzat.

Sens dubte vivim una època complicada, on cada vegada més la diferencia entre els que tenen i no en tenen és més visible. Vivim una situació d’injustícia social ben coneguda per tots; fins i tot a les persones solidàries els hi costa ser-ho, perquè arribar a final de mes comença a ser un somni.

Creiem fermament en la noblesa de l’ésser humà, creiem fermament en la voluntat social de tots qui composem la nostra ciutat, però hem d’alçar la veu, precisament una veu solidària, per aquells qui ho estan passant realment malament, però també aixequem la veu per cridar l’atenció d’aquells qui han de fer el repartiment dels pressupostos per tal de que més ajuda arribi als qui la necessiten.

Les més famoses revolucions al món s’han iniciat des de les bases, sense por, donant un cop d’atenció als qui ens governen, perquè nosaltres, els que som solidaris, els que ens preocupem per ajudar al demés, som la massa crítica d’aquesta societat que no sap com sortir d’aquesta nefasta situació.

I, nosaltres, que som part de la massa crítica alcem la nostra veu perquè busquem solucions als problemes i no haguem de seguir fent recollides d’aliments, sinó que qui vulgui i pugui, col·labori bonament. La nostra Associació de Veïns no vol ser part del “costum”, sinó part d’una solució i començar una consulta oberta i franca amb aquells qui gestionen la nostra ciutat per trobar solucions que realment no causin més diferències.

AVV LA COGULLADA. Terrassa, 22 d’octubre de 2016.

Related Articles

Deixa un comentari