‘Librarse del Euro’, 21 juny, a debat la moneda única i la UE, amb JM. Busqueta i J. Tafalla

No Comment

«L’anomenat “Pla de Rescat”, imposat per l’Eurogrup a Grècia, ha posat al descobert davant les ciutadanies dels estats i pobles d’Europa la veritable naturalesa de la Unió Europea, al servei dels bancs i sota l’hegemonia del govern d’Alemanya. Aquest episodi de guerra econòmica, de conspiració per impedir la voluntat sobirana del poble grec, provocar la desestabilització del Govern grec i aconseguir la seva rendició, ha estat pels seus mètodes i resultats un cop d’Estat organitzat des del centre de poder de la UE.


El somni de la Unió Europea garant del benestar social i la democràcia, superadora dels conflictes entre els seus estats, solidària amb la ciutadania més vulnerable i amb les nacions menys desenvolupades, s’ha esvaït davant la realitat dels fets ocorreguts a Grècia.» (Manifest http://salirdeleuro.net/catalan/)

librarse_del_euro-2

Quines són les dimensions de la realitat que mostren aquestes afirmacions? Què pot significar pels pobles d’Europa? Què fer davant aquest escenari? La Unió Europea no era d’allò lo millor? Es trenquen tots els somnis d’una època i algunes generacions? Hi ha vida més enllà de l’euro o/i, fins i tot, la Unió Europea?

Malarrassa i el Grup d’Opinió d’Amics han convidat en Josep Manel Busqueta (membre del Col·lectiu d’Economia Crítica Taifa i exdiputat de la CUP al Parlament) i en Joan Tafalla (historiador, membre d’Espai Marx i un dels impulsors de la campanya Sortir de l’Euro) per parlar i debatre sobre aquestes qüestions, al temps que presentar, a la seu d’Amics de les Arts, el proper 21 de juny, a les 19h, el llibre Librarse del euro, publicat per Icaria Editorial, un recull de les ponències del seminari internacional celebrat el passat mes d’octubre, dies 10 i 11, a Barcelona.

Podeu llegir les ponències dels dos conferenciants tot pitjant el dit sobre els títols: PONENCIA-JOSEP-MANUEL-BUSQUETA , PONENCIA-JOAN-TAFALLA-def

Related Articles

Deixa un comentari