L’OCM demana a l’ajuntament què està fent amb Banca Ètica

No Comment

Recentment l’Ajuntament de Terrassa va aprovar per unanimitat una moció per declarar Terrassa municipi compromès amb la Banca Ètica, a proposta de la CUP, ERC-MES i TeC. L’Observatori Municipal de Terrassa (OCM) recorda que ja el maig del 2014, el consistori va aprovar en ple un seguit d’acords relatius al compromís i el suport actiu de l’Ajuntament de Terrassa a la banca ètica, com ara iniciar “tràmits per a la formalització de l’adhesió a l’”Associació Projecte FIARE a Catalunya”, i “operar bancàriament amb FIARE o alguna altra de les entitats que apliquen criteris de banca ètica per gestionar el proper pressupost destinat a l’àmbit de Cooperació i Solidaritat”. També l’Ajuntament es comprometia llavors a promoure accions de difusió dels valors i beneficia que suposa la Banca Ètica per l’economia del bé comú.

Per tot això, l’OCM sol·licita a l’Ajuntament, a través del seu portal, informació al respecte de les següents qüestions:

Referent a moció aprovada al ple el passat 29 d’octubre:
1.- Que ens informi de quan està previst que estigui preparat l’informe amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat de dur a terme totes les operacions bancàries del consistori mitjançant banques ètiques i/o cooperatives?
2.- Sol·licitem a l’ajuntament que comparteixi l’informe amb la ciutadania a través del web municipal, així com sol·licitem que ens el faci arribar a l’Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa. Nosaltres ens comprometem a compartir el document a través del nostre web.
3. Quines són les activitats/actuacions que es promouran a l’ajuntament per promoure l’ús de la banca ètica per part de la ciutadania.

Referent a acords del ple del 25 de maig de 2014:
1.- Quines van ser les accions d’informació i difusió que es van realitzar des de l’Ajuntament per promoure l’ús de la banca ètica?
2.- Quines van ser les vies que es van utilitzar des de l’Ajuntament per informar al personal laboral, funcionaris i càrrecs electes de la possibilitat i dels mecanismes per cobrar les nòmines que ofereixen les entitats de banca ètica?

Related Articles

Deixa un comentari