Mireia Comas rebrà un guardó de reconeixement a les periodistes represaliades per la ‘Llei Mordassa’

No Comment
foto_estatueta Imatge de la estatueta que la Unió de Periodistes Valencians concedirà a Mireia Comas

La Unió de Periodistes Valencians atorgarà el Premi Llibertat d’Expressió 2021 als i les periodistes i fotoperiodistes que han patit les conseqüències de l’encara vigent Llei Mordassa. Tot i que enguany el guardó té un esperit col·lectiu, l’executiva de la Unió de Periodistes ha decidit personalitzar-ho en la figura de la fotoperiodista egarenca Mireia Comas, arran del cas de la seva detenció per part dels Mossos d’Esquadra mentre cobria un desnonament. L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc el 3 de maig a les 11 hores en el Paranimf de la Nau, a València. Aquesta data coincideix amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

La Fiscalia i l’acusació demanaven per a Mireia Comas un any de presó i una multa de 170 euros per una presumpta agressió a una agent dels Mossos d’Esquadra mentre cobria un desnonament. El 2 de desembre de 2020 es va celebrar el judici. La sentència publicada el 17 de desembre va absoldre la fotoperiodista en no acreditar-se l’agressió i en veure ‘contradiccions’ en la versió policial.

El de Mireia Comas és només un exemple dels efectes de la Llei Mordassa contra els i les professionals de la informació i per extensió contra la llibertat d’informació i el dret a informar, assenyala la Unió de Periodistes Valencians, que indica que, cada vegada amb més freqüència, coneguem casos de periodistes detinguts, colpejats, processats… Per aquest motiu, amb el guardó d’enguany es vol reivindicar, una vegada més, la derogació d’aquesta llei perversa que impedeix l’exercici de la professió periodística i deixa als i les professionals desemparats i en una greu situació de vulnerabilitat només pel fet de fer el seu treball.

Related Articles

Deixa un comentari