“Negra de mierda! Te voy a matar”, Terrassa, 10 de juliol de 2017

24 Comments
Maria en el moment de ser agregida a l'hort de Torre-sana. Maria en el moment de ser agregida a l’hort de Torre-sana.

Canell del braç esquerra trencat i turmell de la cama dreta contusionat, cops al rostre, el pit i altres parts del cos, a més de bona part del recital d’insults racistes i xenòfobs d’ús quotidià. Un senyors que són prou coneguts al barri, en José Berbel Cabrera i en Francisco López Garcia (conegut també com el «cherif»), aquest matí de canícula han decidit que ja n’hi havia prou de permetre que la «negra» Maria continués fent el seu treball a l’hort urbà de Torre-sana. Preparaven el terreny per a un curs d’horticultura que s’ha de fer al setembre.

Entorn a les 09:30 hores, mentre la Maria treballava amb el suport d’en Antonio, responsable del moticultor, per preparar la parcel·la, van aparèixer els dos energúmens armats de xapos cridant i insultant: «ladrones, sinvegüernzas, negra de mierda, te voy a partir la cara, vete a tu país; yo te mataré si continúas tocando los ….», segons afirmen testimonis presencials, que a més asseguren i confirmen que això és una història que de ve lluny, al menys un any.

botomalarrassa

La Maria, ciutadana egarenca nascuda a la República Dominicana, en veure’ls aproximar-se va connectar el mòbil per gravar els insults i l’agressió. El, segons veïnes i veïns del barri, racista Berbel es va llançar contra ella, intentant agafar-la del coll i dels braços, fins prendre-li el mòbil i llençar-lo a terra, tot amb un força i resistència que els va fer anar a tots dos per terra. El segon defensor de la raça blanca, Francisco López, va arribar de seguida per fotre-li un cop de puny al pit i d’hòsties a la cara i una puntada al turmell de la cama dreta.

Enmig, però, de l’eufòria i borratxera supremacista, en devien sentir-se segurs d’estar netejant el país, en Berbel va creure que no havien fet bé quelcom: «ahora sí que la hemos cagao», asseguren haver escoltat dues de les persones que cultiven els horts, i han hagut de veure a la distància de pocs metres l’agressió racista, una senyora membre del grup Dones amb empenta de Vilardell i un actiu col·laborador de l’associació veïnal.

L'agressor Berbel amenaça la Maria. L’agressor Berbel amenaça la Maria.

Quan el Mossos d’esquadra han fet acte de presència han parlat amb les parts, com si això d’agredir, de patejar, hostiar, insultar i denigrar una persona fos cosa d’un tràmit burocràtic. Segurament, per allò que en diuen equidistància. Potser la policia no podia fer altra cosa, però les veïnes presents han declarat al Malarrassa que no poden entendre com és que no han estat detinguts immediatament els dos subjectes tractant-se d’un cas tan clar de violència i agressió. De fet, la Maria ha hagut de ser traslladada en ambulància a l’hospital.

En constatar que, efectivament, l’havien «cagat», els agressors també van córrer a l’hospital per fer registre d’agressió.

Aquesta tarda, la Maria denuncia als jutjats de Terrassa l’agressió, encara xocada, nerviosa, però ferma. «Això ja és massa», declarà. Aquesta misèria, de fet, s’arrossega fa més d’un any. Aquest dos personatges estan pertorbant la vida del grup de persones que treballa els horts d’aquest barri de la ciutat, asseguren que és constant aquest reguitzell d’insults racista, «a diari». La policia municipal ha anat moltes vegades. Els veïns i veïnes, fins i tot amb la intervenció de l’associació veïnal, han intentar minimitzar. D’una banda, explicar la mateixa Maria, pensant que «entre veïns era millor mirar de trobar una solució dialogada», però la veritat és que pel mig hi havia fins i tot «amenaces de represàlies».

La Maria, després de ser atessa encara sense haver-se pogut treure la terra i brutícia de sobre, i menys la indignació i la ràbia. Foto PV La Maria, després de ser atessa encara sense haver-se pogut treure la terra i brutícia de sobre, i menys la indignació i la ràbia. Foto PV

La denúncia demana ordre d’allunyament dels dos energúmens, fins a 500 metres, pel risc «objectiu» que suposen, clarament assentat en les reiterades amenaces, fins i tot de mort.

Els fets, però, posen en evidència problemes que van més enllà del barri de Torre-sana. Les persones que cultiven els horts estan vivint directament el problema, viuen i senten molt clar el malestar, com també que l’Administració pública està molt absent, «busca’t un bon advocat» els diuen quan reclamen.

Pep Valenzuela

Related Articles

24 Comments

 1. R

  Els comentaris dels racistes en castellà.
  Els comentaris de les victimes en català.
  😉

  • Víctor

   Efectivament, he pensat el mateix! Això fa pudor a nacionalisme del ranci.

  • Sayde

   Quina rao… El castellà es el diable jjjjjjjjjj

   • M

    Ho és.

    • Sergio

     Criticar al racisme amb un altra racisme no es mostra d’una alta intel·ligència, mes bé de mires curtes. Reflexioneu.

  • Joan

   Tú comentario huele a racista

  • Monica

   Tristisim com aprofiteu qualsevol noticia com aquesta per atacar “España”, feu pena.

  • D'aquí i d'allà

   Molt provablement els “retardats” aquests parlàven en castellà i el diari que llegeixes és en català. Quina tonteria dius company.

   • Sergio

    Això pensava jo fins que he vist que la dona, dominicana, parlava (segons el diari) en català. Me estranya.

    • Raül

     Doncs ja et pot deixar d’estranyar, la Maria parla perfectament el català. Costa deixar enrere els prejudicis eh?

 2. Oscar

  Fills de puta racistes!!! Que es faci justicia i els fotin a la presó una bona temporada,

 3. Berto Marcote

  A estos dos primates habria que buscarlos,propinarles la misma paliza que le han dado a la pobre mujer para que de una puta vez entraran en razones,a ver si tienen huevos.

 4. fnklmbs*

  Quina vergonya tenir uns veïns d’aquest tarannà!

 5. Marcoco

  No sóc de Terrassa però suposo que hi deu haver una associació veïnal que gestiona els horts. La pregunta que em faig és si davant d’uns fets com aquests no es pot vetar a aquests dos individus. Si els veïns no aneu a una amb actituds com aquesta, no solucionareu res.

 6. Gloria

  Hi ha alguna cosa que poguem fer la ciutadania? Com podem fer suport a la María?

 7. Montse Morales

  Tot el meu suport a la Maria! Tinc el plaer de coneixer.la I a mes d.encantadora es molt generosa I activista. Estic enrabiada de que aquests essers miserables I violents embrutin la convivència als nostres barris
  Montse Morales

 8. Raquel Vargas

  Quina vergonya de gent

 9. Jorge

  Per-a mi no mes nia una solusio,donarlos de la seua medisina.garrot.tenim que fero als testics,no podem consentiro

 10. Orbe

  Nada mas puedo decir. LLORO DE IMPOTENCIA
  El meu catala escrit es mol limitad, però he comprendido todo…da asco. Así queremos un mundo mejor.
  Los policias que acudieron la escena y trataron el caso como una simple discusión de niños en un parque, son tan hijos de P como los agresores.Deberian destituir a esa gente.
  Apoyo el soporte para la Maria

 11. Mortadelo

  Lo único cierto de esta noticia son las imágenes del forcejeo que ninguno de los que opináis tenéis ni idea el motivo de dicha discusión. El veredicto de la policía es el correcto por que no pasó de ser una “pelea de patio” entre personas de mas de 70 años con sus limitaciones que no son pocas. Por otro lado decir que esta señora es la mujer del responsable de dicho huerto y el cual los había expulsado por que todo el que siembra en sus “tierras” tiene que darle el 15% de la recolecta por que sus huevos lo dicen y ellos se opusieron. También decir que esa señora para sorpresa de los dos “Skin Heads” se encontraba con un motocultor destrozando sus parcelas por la negativa de darle su 15%.
  Tierras del ayuntamiento de Tarrasa y no de dos mafiosos que abusan de personas jubiladas hasta dicha rebelión.

  Y acabar diciendo que quien quiera agredir a esta dos personas pueden venir al barrio de Torre-Sana e intentar hacerlo que lo único que van a conseguir es salir en otra noticia con las manos partidas.

  Att un vecino del barrio.

  • esquerdat

   Nano, no és la manera, ni la de aquests individus, que per molts limitats que estiguin, la senyora ha acabat amb el braç enguixat, ni les teves, amb amenaces físiques. I si el que expliques es cert, tampoc son maneres de gestionar l’hort del marit d’aquesta senyora. És a dir, que en el millor dels casos,aquest és un problema de falta de civilització de totes bandes.

 12. n'estic fart

  Jo no sé qui té raó, ni m’importa. Només sé que els agressors són dels que van haver (possiblement) de marxar de la seva terra per guanyar-se les garrofes en una altra que, anant bé, no han respectat ni idiomàtic ni culturalment. Vaja que, i utilitzant el seu tipus d’expressió, en diríem “charnergos de mierda, volved a vuestra tierra”. Envejo les ciutats castellanes, per exemple, Àvila o Segovia, que mantenen la seva identitat, sense tanta immigració analfabeta i inadaptada, que no respecta ni els habitants ni la cultura de la terra d’acollida.

Deixa un comentari