Campanya “Terrassa contra la violència masclista”
Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les Dones, la Regidoria de Polítiques de Gènere porta a terme, cada any, la Campanya “Terrassa contra la violència masclista”. En el marc d’aquesta campanya, amb la col·laboració de diverses entitats i associacions de la ciutat, organitza un seguit d’activitats al llarg de tot el mes de novembre.
La nostra ciutat ha estat pionera i referent per a d’altres administracions en la lluita contra la violència masclista. Terrassa va ser la primera ciutat a crear, el 1991, un servei integral d’informació i atenció a les dones i és de les poques ciutats que, a Catalunya, mantenen les concentracions ciutadanes mensuals i les declaracions al Ple per denunciar que, lluny de desaparèixer, la violència contra les dones continua existint i continua costant vides.
En la Campanya contra la violència d’enguany la Regidoria posa el focus d’atenció en diversos tipus de violències patriarcals produïdes a l’àmbit comunitari: la mutilació genital femenina, l’assetjament sexual i per raó de sexe en l’àmbit laboral o l’assetjament per raó d’orientació sexual i la transfòbia, entre altres.
Són violències que posen en evidència l’arrelament de la desigualtat en la societat : les expressions verbals i escrites; les actituds i comportaments; les identitats de gènere que es consideren normatives; els models de masculinitat i feminitat hegemònics; i els micromasclismes, que no s’anomenen així perquè siguin menys importants, sinó perquè fan referència a un masclisme invisible, normalitzat i, per tant, legitimitat per l’entorn social.
Entre les activitats de la Campanya, destaquen:
- 11 de novembre, divendres, de 9 a 12 h:
SESSIÓ DE FORMACIO “LES MUTILACIONS GENITALS FEMENINES: IDENTITAT, SALUT I DRETS HUMANS. Proposta per a un abordatge preventiu des de l’atenció primària”. Lloc: Sala d’actes de la Masia Freixa (Pl.Josep Freixa i Argemí,11). Col·labora: Fundació Wassu-UAB, amb el supor de l’Obra Social de “La Caixa”
- 18 de novembre, divendres, de 9 a 14 h:
JORNADA DE FORMACIÓ “LA VIOLÈNCIA MASCLISTA EN L’ÀMBIT LABORAL” Lloc: Vapor Universitari de Terrassa (c.Colom, 114) Inscripció i informació: Inscripció gratuïta a la Seu Elecrònica fins al 15 de novembre. Les places són limitades – Reserva per rigorós ordre d’inscripció. No oblideu marcar el qüestionari si necessiteu traducció al llenguatge de signes.
- 23 de novembre, dimecres. De 9.30 a 13.30 h:
SESSIÓ FORMATIVA “VIOLÈNCIA EN L’ÀMBIT DE LA PARELLA EN DONES AMB TRANSTORN MENTAL GREU” Lloc: Sala d’actes Joan Costa Roma de l’Hospital de Terrassa (ctra.de Torrebonica, s.n.)
- 25 de novembre, divendres, a les 19.00 h. Dia Internacional contra la violència masclista
CONCENTRACIONS CIUTADANES SIMULTÀNIES EN TOTS ELS DISTRICTES DE LA CIUTAT
Lectura del Manifest contra la violència patriarcal, un minut de silenci i actuació reivindicativa.
Districte I: Porxada de l’Ajuntament de Terrassa (Raval de Montserrat, 14)
Districte II: Centre Cívic Montserrat Roig (av. Barcelona, 180)
Districte III: Centre Cívic Alcalde Morera (pl. de Can Palet, 1)
Districte IV: Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (av. Àngel Sallent, 55)
Districte V: Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (pl. De la Cultura, 5)
Districte VI: Associació de Veïns i Veïnes de les Arenes (c. Joan XXIII 44-46)
- 30 de novembre, dimecres, de 9 a 13 h
TAULA RODONA “Protocol d’assetjament sexual i/o per raó de gènere a les empreses. Bones pràctiques”, a càrred d’Enrique Rodríguez, Secretari General CCOO Vallès Occidental – Catalunya Central i de Josep Santcristòfol, Secretari General UGT Vallès Occidental. Lloc: Sala d’actes de CCOO de Terrassa (c.Unió, 23) Col·labora: CCOO i UGT
- 30 de novembre, dimecres, de 9.30 a 14 h
JORNADA DE FORMACIÓ “LA VIOLÈNCIA FILIO-PARENTAL: UN RECORREGUT I TRACTAMENT DES D’UNA PERSPECTIVA JUDICIAL” Inscripcions: asociacion.raices@hotmail.com Lloc: Sala d’Actes de l’Edifici de Foment de Terrassa (ctra.Martorell, 95) Organitza: Asociación Raíces, amb la col·laboració de Foment de Terrassa i el Servei de Polítiques de Gènere.
Deixa un comentari