Terrassa en Comú ha fet una sèrie de propostes d’accions puntuals en relació a les Ordenances Fiscals (OOFF) i Pressupostos que ha presentat l’equip de govern del PSC, orientades pels següents criteris:
- Compliment de compromisos: Des de TeC consideren que existeixen una «sèrie de compromisos polítics per aquest mandat que l’equip del PSC ha adoptat i que no apareixen en la seva proposta». Això, emfasitzen, «és inacceptable», i per tant demanen, sense matisos, «el seu compliment abans que aquest mandat finalitzi». Entre aquestes propostes aprovades pel Ple, hi ha la MP per obtenir 30% hpp en sòl urbà consolidat, «projectes clau de mandat» com l’Anella verda i propostes d’inversió plurianual com el Parc de la República que l’equip de govern «ha eliminat de manera sorpresiva». Aquests fets, sentencien des de TeC, constaten «la manca de projecte i de criteri polític del PSC i el seu rumb erràtic, que no podem acceptar per què és la ciutat la que és perjudicada».
- Rectificació d’erros polítics: El grup del Comuns denuncia, en aquest apartat, que la proposta de pujada de la taxa de residus és «un error polític que demostra la incapacitat del sr. Vega i el seu equip de govern per interpretar adequadament quines són les seves responsabilitats polítiques en els problemes i sobretot quines han de ser les solucions». El problema del servei de neteja, afegeix, «no és només econòmic, és de gestió política». En aquest sentit, demanem «modèstia» a l’equip de govern i que accepti que ha de millorar la gestió del servei abans de demanar més esforç ciutadà i que «ha de complir amb els acords aprovats en el ple del mes de setembre. Rectificar és de savis».
- Enfoc estratègic de les actuacions: En general, subratllen, la proposta de pressupostos «és una vegada més un exercici comptable i de repartiment de recursos amb lògica clientelar per la ciutat». Es destina una quantitat important a millora espai públic, reconeixen des de TeC, «però sense cap tipus d’intencionalitat estratègica». I proposem, com a alternativa, «donar continuïtat al Programa d’inversions ‘Connectivitat Urbana’» que TeC va proposar l’any passat i que, asseguren, «s’està portant a terme». Es tractaria, declaren, «d’actuar en determinats espais que funcionen com a barreres urbanes per millorar la connectivitat física i funcional entre els barris que ara queden separats».
- Equilibri territorial: Les desigualtats creixents a Terrassa haurien de ser un dels temes centrals de les polítiques municipals, demanen des de TeC, tot afirmant que les desigualtats es manifesten en bona mesura entre barris i territoris de la ciutat, com posa en evidència els greus casos de segregació escolar, «un dels casos més punyents i que s’hauria d’abordar de manera prioritària i decidida». Malauradament, lamenten, l’equip de govern, dels 3Meur de nous recursos disponibles només proposa destinar 100.000 al problema de la segregació escolar. I demanem que s’incrementi aquesta xifra a 400.000€, destinades a accions que consideren urgents.
- Ciutat feminista: «Terrassa s’ha autoanomenat ciutat feminista però encara té molt recorregut per ser-ho veritablement», denuncia el grup del Comuns al temps que consideren, «una vegada més, que la proposta del PSC és tímida i incorpora poques mesures efectives», tot reclamant «accions concretes i efectives més enllà del simbolisme».
Deixa un comentari