Per entendre de què va el pressupost municipal, 21 d’octubre

No Comment

El proper dimecres 21 d’octubre es realitzarà la xerrada informativa ‘Claus per entendre i debatre un pressupost municipal’. Aquest acte, organitzat per l’Ajuntament de Terrassa, tindrà lloc al Centre Cívic Francesc Macià (Rambla Francesc Macià 189). Comptarà amb la intervenció de Rafael Gimeno, interventor delegat de l’Ajuntament de Barcelona i formador de la Diputació de Barcelona, i el Sergi Cutillas. Aquest últim és expert economista membre de la xarxa dels Observatoris Ciutadans Municipals i la PACD i de l’Observatori del Deute Global, i ha format part del Comitè de l’Auditoria del deute de Grècia. Seguidament hi haurà un torn obert de preguntes.

Aquest sessió formativa s’adreça a representants d’entitats i associacions locals, així com a la ciutadania en general. Es tracta de donar a conèixer el funcionament bàsic de la gestió econòmica municipal i facilitar la comprensió i la formació d’opinió sobre la informació econòmica que es troba a disposició de tothom a la Seu Electrònica.

Per poder assistir a la sessió, l’Ajuntament demana una inscripció prèvia. La manera de confirmar l’assistència és a través de l’adreça electrònica formacio.rrhh@terrassa.cat, abans del dimarts 20.

L’OCM vol promoure la participació activa de la ciutadania

L’Observatori Ciutadà Municipal (OCM Terrassa) defensa la participació activa de la ciutadania en tots els àmbits de gestió del nostre ajuntament. Segons la plataforma ciutadana, “Un dels temes més importants d’aquesta gestió de l’ajuntament és l’elaboració del pressupost, i per a la participació en aquest procés, considerem imprescindible que la ciutadania tingui els coneixements necessaris i que disposi de tota la informació pertinent des del principi del procés.”

Per això, l’OCM troba que aquesta sessió formativa “És una ocasió per conèixer els pressupostos des de dues mirades complementàries i necessàries: la tècnica i la dels valors del drets socials de la ciutadania i el bé comú.”, L’OCM convida a participar en aquesta jornada i a fer-ne difusió.

La CUP convida a participar per empoderar-nos

La CUP de Terrassa també fa una crida a participar en aquesta jornada formativa, ja que “necessitem empoderar-nos i comprendre com s’elabora un pressupost, perquè si no, mai no serem capaces de donar-li la volta i fer que beneficiï les classes populars”. Segons la formació, “ens cal aprendre el funcionament bàsic de la gestió econòmica municipal. Per a detectar allò que ens volen amagar. Per així tenir eines intel·lectuals i fer les nostres propostes alternatives”.

cartell_formacio_pressupostos

Related Articles

Deixa un comentari