PSC vota amb PP i Cs contra declarar ‘non grats’ els actes de l’Exèrcit espanyol a Terrassa

No Comment

La CUP lamenta la connivència de l’Ajuntament amb els actes militars a Terrassa. El Ple va votar ahir en contra de declarar els actes de l’Exèrcit espanyol com a “non grats”

La CUP denuncia “la falta de valentia del PSC a l’hora de rebutjar les pràctiques militaristes a Terrassa”. De fet, el vot contrari dels del PSC va ser clau per a que no prosperés la moció presentada pels cupaires, en la qual proposaven declarar com a “non grats” els actes de l’Exèrcit espanyol a la ciutat.

cabra-legion

La moció sí que va rebre el suport de Terrassa en Comú (6 regidors) i Esquerra Republicana (4), que juntament amb el vot de la CUP va conformar un «front en favor de la cultura de la pau» d’11 escons. A més, cal afegir l’abstenció de CiU (3). En aquestes circumstàncies, afirmà la regidora de la CUP Maria Sirvent «hagués bastat una abstenció de PSC per a què la declaració tirés endavant. Però ni això». El PSC va votar en contra, «conformar així un bloc amb la dreta» del PP (1 regidor) i Ciutadans (3).

Maria Sirvent declarà: “El vot en contra de la nostra moció és també un vot a favor dels exèrcits i dels actes militars. Per contra, la CUP aposta per fomentar la cultura de la pau i les estratègies de resolució dels conflictes».

Metralletes per blindar el concert

Al mateix temps, la CUP cridà l’atenció sobre el decurs del concert militar del passat dijous. I és que el Centre Cultural i els seus voltants van quedar blindats per un mínim de 3 furgonetes dels Mossos d’Esquadra i amb els seus agents mostrant metralletes a peu de carrer (i alguns amb passamuntanyes). Cal afegir la presència extra de la Policia Municipal.

Aquesta «exhibició armamentística i de força», afirmen, «resulta, en primer lloc, ridícula. De fet, ni tan sols s’havia convocat cap protesta. En segon lloc, desafortunada: Exhibir metralletes pels carrers de Terrassa és innecessari. I en tercer lloc, lamentem que a un acte ja per ser militar s’hi afegís un desplegament policial desmesurat. No volíem tassa? Doncs tassa i mitja ens van donar».

També rebutgen solidaritzar-se amb Badalona

Ahir va ser «un dia gris per a les llibertats civils», d’acord amb declaracions de la CUP, atès que també ser rebutjada una proposta per a permetre treballar durant el 12 d’octubre als funcionaris de l’Ajuntament que ho desitgin. La moció també se solidaritzava amb l’Ajuntament de Badalona, denunciat judicialment arran que obrís les seves portes el passat 12-O.

Related Articles

Deixa un comentari