[Ramon Clariana] Neteja i manteniment de rieres i torrents, reivindicació unànime del moviment veïnal

No Comment

Des de la FAVT, considerem molt positiu el treball col·lectiu de la Comissió de Rieres de Terrassa (formada per 21 associacions de veïns entre les quals hi ha federades i no, i la mateixa FAVT) que tenim com a objectiu comú aconseguir una neteja i manteniment adient dels llits de les rieres i torrents de la nostra ciutat.

Una bona mostra és l’acció col·lectiva, amb pocs precedents a la nostra ciutat, quan dissabte 20 de febrer vàrem col·locar, de manera simultània, 18 pancartes amb el mateix contingut, en diferents ponts sobre les rieres de les Arenes i del Palau.

En elles s’exigeix rieres netes i segures i es fa esment als 8 milions d’euros que els terrassencs hem pagat, dins del cànon de l’aigua, a l’ACA. Organisme que segons una recent sentència judicial no està obligat a mantenir en les degudes condicions de seguretat els llits de rieres i torrents situats en els trams urbans de Terrassa.

La primera notícia després d’aquesta acció ha estat la decisió de l’Ajuntament de constituir el 28 de febrer la Taula Municipal de Rieres (on hi serem, entre altres, membres de la Comissió de Rieres). Des de la FAVT considerem que el seu primer treball ha de ser sumar els esforços de tots els membres per aconseguir una negociació entre l’ACA i l’Ajuntament de Terrassa que permeti establir i executar un pla estable de neteja i manteniment de les rieres i torrents, fent que el bé comú de la ciutadania estigui per sobre de desacords i sentències judicials, de cara a garantir la seguretat de les veïnes i veïns de la nostra ciutat.

Ramon Clariana, president de la FAVT

Related Articles

Deixa un comentari