El 8 de Març de 2018 CCOO, juntament amb altres sindicats, col·lectius feministes i associacions, sota el lema “Ens plantem”, convoca vaga laboral de 2 hores per torn contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes.
Tota l’activitat dels dies previs i del mateix dia 8 està sent recollida en un espai especial de la web de CCOO de Catalunya: http://www.ccoo.cat/vaga8m. Aquí trobareu un mapa interactiu amb les concentracions, assemblees i campanyes organitzades per la vaga laboral del 8 de Març, a més de material gràfic i audiovisual per a la jornada de vaga.
CCOO convoca vaga laboral de 2 hores el 8 de Març del 2018. Amb el lema ‘Ens plantem contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes a la feina’, la convocatòria té els següents objectius:
– Increments salarials en tots els convenis. Cal apujar més els salaris més baixos.
– Plans d’igualtat a totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions.
– Treball estable contra l’ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades. Pla d’intervenció de la Inspecció de Treball.
– Ratificació, per part del Govern, del Conveni 189 de l’OIT, que regula els drets i les condicions laborals de les treballadores de la llar.
– Una Llei d’igualtat salarial.
– Augment del poder adquisitiu de les pensions.
– Pressupostos per a polítiques de benestar: dependència, salut, educació, criança…
– Protocols contra l’assetjament i la violència de gènere en el treball.
Convoquen vaga laboral de 2 h en cada torn el 8 de Març.
Donen suport a la vaga de consum, a la vaga de cures i a la vaga d’estudiants.
Concentracions al migdia davant dels ajuntaments.
Manifestacions descentralitzades a la tarda.
Redacció
Manifest de CCOO de convocatòria de la vaga de 2 hores per torn
ENS PLANTEM
-contra la bretxa salarial
-contra els salaris de misèria
-contra les violències masclistes
Amb aquesta vaga volem aconseguir:
– Increments salarials en tots els convenis. Que pugin més el salaris més baixos.
– Plans d’igualtat en totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions.
– Treball estable contra l’ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades. Pla d’intervenció de la Inspecció de Treball.
– Que el govern ratifiqui conveni 189 OIT de les treballadores de la llar
– Una Llei d’igualtat salarial
– Augmentar el poder adquisitiu de les pensions
– Pressupostos per a polítiques de benestar. Dependència, salut, educació, criança.
– Protocols contra l’assetjament i la violència de gènere en el treball.
Amb la mobilització, hem de canviar la correlació de forces en les meses de negociació de cada empresa, de cada sector per incrementar els salaris, controlar els temps de treball i desenvolupar plans d’igualtat. Ha arribat el moment d’impulsar canvis profunds que situïn les persones al centre de les polítiques i de les accions perquè tothom hi guanyi.
Segons l’última Enquesta d’Estructura Salarial (juny de 2017) la bretxa a Catalunya es situa en el 24% del salari mig anual. És a dir que en una jornada laboral de 8 hores les dones treballem quasi dos hores sense cobrar-les. En les ocupacions menys qualificades, la bretxa arriba a ser de més del 37%. S’ha de corregir aquesta injustícia. Tenim l’oportunitat de fer pujar el sòl salarial, de manera que generi moviments a l’alça per a tothom, i estrènyer la franja salarial, repartint millor la riquesa i estimulant una economia de progrés. La precarietat és majoritàriament femenina, i ho és més com més augmenta la desigualtat.
Tenim l’oportunitat de crear grans aliances socials per la justícia i la vida en plenitud. Amb aquestes grans aliances, ha de canviar la correlació de forces davant les administracions i hem d’obtenir polítiques orientades al bé comú, a la vida plena, al benestar i la sostenibilitat.
Tenim l’oportunitat de donar més poder econòmic a les dones, cosa que s’ha mostrat estratègica per a la reducció de la pobresa. L’acció política ha d’aconseguir equilibrar els treballs productius, de cura de les persones i dels béns comuns, de cultura, de convivència, de comunicació i transport… tots els treballs hi han de ser reconeguts en dignitat i en drets. Quan els col·lectius que pateixen més desigualtats i injustícies avancen, avança tota la humanitat.
vives i lliures
unim-nos per a la igualtat !
Deixa un comentari