Comitè d’empresa de TMESA demana començar de nou

No Comment
Nova protesta de les treballadores de TMESA davant l'Ajuntament, el 23 octubre. (Foto: PV) Nova protesta de les treballadores de TMESA davant l’Ajuntament, el 23 octubre. (Foto: PV)

Les treballadores i treballadors de l’empresa de transport municipal TMESA han protestat novament avui, dijous 23 d’octubre, davant l’Ajuntament terrassenc, mentre esperaven ser rebuts per l’Alcalde Jordi Ballart, de qui fa temps esperaven una resposta.

Més gent i soroll en aquest dia. “Normal”, diu una treballadora, “el temps passa i si el que va dir la tinent d’alcalde Carme Labòria és una decisió definitiva, ens temem el pitjor”. Tot plegat, afirma un membre del comitè d’empresa, “aquest procés en el seu conjunt és increïble, absurd, un insult a la intel·ligència”.

Efectivament, les treballadores defensen que no es tracta d’un problema tècnic ni econòmic, tot i que n’hi hagi també d’això. Com resa una de les pancartes que mostren els manifestants a les portes de la Casa de la Vila, es tracta d’una qüestió política, de polítiques públiques i socials: “Somos la empresa de autobuses modelo en toda España ¡no nos hagas una de tus artimañas, Alfredo Vega!

I aquest, de fet, era el pitjor escenari. Perquè en un marc determinat d’opcions polítiques, de diners i tècnics en surten per tot arreu. A l’inrevés, com és el cas, sobren tots. Ara, comenta amb sorna aquest membre del comitè d’empresa, “ens voldran convèncer de que Moventis (l’empresa que sobre el paper ha guanyat el concurs, amb un pressupost d’1,5 milions d’euros més barat) no és res més que una ONG filantròpica”.

Des del comitè d’empresa demanen que aquest procés torni al punt zero. No cal posar-se nerviosos ara, afegeix el representant sindical. TMESA fa aquesta feina des del 1989, es pot esperar una mica i fer les coses ben fetes, “comencem de nou”, demana i exigeix. I les mobilitzacions continuaran.

Segurament, a més, no seran les úniques. Des de la seu dels sindicats majoritaris, molt a prop del Raval, anuncien que estan en portes negociacions i mobilitzacions de sectors com són el de menjadors i neteja.

Related Articles

Deixa un comentari