Les explotacions agrícoles de la comarca obren les portes aquest cap de setmana i ofereixen activitats i tastos

No Comment

Aquest cap de setmana, 1 i 2 de juny, arriba una nova edició de la jornada Benvinguts a Pagès. Es tracta d’un esdeveniment que es celebra a tot Catalunya i que també arriba al Vallès Occidental. Durant dos dies, les explotacions agrícoles obren les seves portes per mostrar la seva activitat i ofereixen propostes i tastos dels seus productes. A la nostra comarca es poden visitar 3 explotacions i 7 restaurants i es poden fer tres activitats diferents.

L’objectiu del Benvinguts a Pagès és difondre l’oferta de la comarca i donar l’oportunitat a tothom de conèixer espais singulars. Arreu de Catalunya les explotacions agrícoles obren les portes amb el mateix objectiu, en una iniciativa conjunta de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Al Vallès Occidental es pot visitar la Biomasia Ca n’Oliveró, de Castellbisbal; La Muntada, de la Vall d’Horta i el Celler de Can Morral del Molí d’Ullastrell. Aquestes visites permeten conèixer les explotacions agràries i els productes que hi cultiven o elaboren. Algunes també oferiran un petit tast dels seus productes o se’n podran adquirir.

També es poden tastar plats amb gastronomia vallesana al restaurant Masia Can Campanyà, a Ca l’Esteve i Cal Pupinet de Castellbisbal; al Vapor Gastronòmic i al Restaurant Cel de les Oques de Terrassa; al Restaurant Garbí de Castellar del Vallès i al Restaurant Ristol de Viladecavalls. Aquests restaurants oferiran menús específics per aquests dies.

Una altra opció és fer una de les tres activitats programades i que necessiten reserva prèvia (podeu veure el díptic adjunt). Una d’aquestes és la que es fa a la finca de Torrebonica de Terrassa, on es fa una visita guiada al Mas de Can Viver i un recorregut pels horts de Torrebonica amb el guiatge dels productors de la Vimet Cooperativa.  Una altra activitat que es pot fer aquest cap de setmana és una visita al VILAB, un nou centre de formació, experimentació i innovació al costat del Celler Modernista de Sant Cugat del Vallès. Amb la visita s’inclou un tast de vins del Vallès. Finalment, la tercera activitat programada és la Visita comentada al Molí de Can Rata de Ripollet, on es farà un taller de pa.

Podeu trobar tota la informació al díptic adjunt i també a la pàgina www.benvingutsapages.cat i a les xarxes socials.

Related Articles

Deixa un comentari