Panrico acomiada als treballadors de logística al temps que pretén contractar a una empresa externa

No Comment

panrico vaga mani 640c4

L’empresa Panrico acomiada les persones que treballen a la secció de logística de la planta de Santa Perpètua de Mogoda al temps que pretén contractar una empresa externa per realitzar aquest mateix treball.

El sindicat CCOO, majoritari al comitè d’empresa, ha denunciat que Panrico pren aquesta decisió de forma unilateral i en contra del compromís amb els representants legals dels treballadors, tant en la negociació de l’ERO aprovat en 2013 com en posteriors reunions, d’obrir un procés de negociació en arribar el moment.

Això, d’una banda, després del sacrifici de la plantilla arran les retallades sofertes amb l’ERO; després dels mesos de vaga que protagonitzaren les treballadores (la vaga més llarga en els últims més de 35 anys, o sigui l’etapa dita de democràcia), i sense tenir en compte la sentència de l’Audiència Nacional en la qual declarava els acomiadaments previstos per 2015 i 2016 no ajustats a dret, i encara també abans de conèixer el resultat del recurs presentat en el seu moment per CCOO davant el Tribunal Suprem. I finalment, malgrat la tendència a la recuperació econòmica de l’empresa.

“Ës del tot inadmissible”, declararen els representants de les treballadores, “que es pretengui donar una altra volta de rosca acomiadant treballadors”. D’acord amb fonts de CCOO, en aquests moments no s’està atenent el 100% de la demanda de productes i amb tota probabilitat l’empresa haurà de contractar de forma immediata qui faci aquest servei. Per aquest motiu, el sindicat fa una crida a la direcció de Panrico perquè readmeti als treballadors acomiadats i utilitzi la via de la negociació, amb l’objectiu de buscar una sortida consensuada a aquesta situació.

Related Articles

Deixa un comentari