Sindicats de Telefònica convoquen vagues solidàries amb les treballadores de les contractes. Acció a Terrassa davant oficina de Movistar

No Comment
La CGT va convocar dijous tarda una acció de solidaritat amb les treballadores en vaga indefinida de les contractes i autònoms de Telefònica-Movistar. Foto: PV La CGT va convocar dijous tarda una acció de solidaritat amb les treballadores en vaga indefinida de les contractes i autònoms de Telefònica-Movistar, davant l’oficina de l’empresa al carrer Cremat. Foto: PV

Representants de la coordinadora de sindicats alternatius (AST, co.bas, CGT, ESK, CIG, LAB, ELA i En Construcció) de Telefònica, reunits el dimecres 13 de maig amb participació de vaguistes , van acordar:

1-convocar vaga estatal conjunta (confirmats co.bas, AST, CGT, ESK, fins dijous) de tota la plantilla de Telefònica, tots els dimarts i dijous, a partir del dia 2 junio, durant un mes. Es farà anàlisi en complir-se les 2 primeres setmanes per veure la seva continuïtat.

La vaga serà de 2 hores, els últims torns de matí, 2 primeres hores de tarda, i les 2 últimes del torn partit del matí i les darreres de la nit.

Es programaran activitats conjuntes amb els vaguistes de contracta, subcontracta i autònoms que continuen igual de malament després de l’acord firmat per UGT i CCOO a les seves esquenes

-Els companys de CIG y LAB convocaran en el seu àmbit amb els mateixos dies i objectius

2- Els objectius consensuats per la vaga són:

-Contra l’assignació de tasques a plantilla de Telefònica que siguin per substituir els vaguistes de la contracta que tenen assignat per contracte les tasques i zones.

-Per l’augment d’ocupació digna a Telefònica, eliminant en Operacions i altres departaments la externalització d’activitat i de plantilles a precari, cap a l’objectiu “a igual treball, igual salari”.

-Recuperació d’activitat prèviament externalitzada o subcontractada AMB LA PLANTILLA que ho ve desenvolupant, tant si és per al departament d’Operacions i els demés que s’externalitza activitat, com si és comercial, per exemple: Atento, Extel, Unitono, Digitex.

El comitè de vaga té persones de tots els sindicats.

3-Realitzar assemblees conjuntes amb vaguistes o “bocates solidaris” a la porta de les centrals, de forma que cada província comuniqui als vaguistes dia i hora, per a que puguin participar.

4-Fer que es vegin les assemblees unitàries amb tots els sindicats, de totes les contractes, de manera que tant les plantilles de subcontractes com els autònoms es puguin pronunciar contra l’acord que UGT i CCOO van signar a les seves esquenes. Demostrar que és fals que el 93% de les treballadores afectades a tot l’Estat l’hagin votat, tal i com pretén CCOO del Metall.

Finalment, continuar demanant la solidaritat amb les caixes de resistència, actes com les marees i marxes de la dignitat, o de partits i moviments socials.

Related Articles

Deixa un comentari