[Antonio Machado] Per què la policia municipal de Terrassa és tan amiga del feixisme?

No Comment

Ara hem de patir les conseqüències perquè Pedro Sánchez i Yolanda Diaz no van derogar la llei “mordaza“, els antifeixistes de Terrassa, que som molts, i estem exposats a què es produeixi la mateixa situació davant d’una carpa de Vox i que al grit de “feixistes fora del nostre barri” un de Vox va treure una navalla i el va intentar apunyalar. Qui odia a qui?

Està clar, Vox és feixista pels continguts ideològics que defensa. Per tant, aquest qualificatiu és ajustat a llei, semànticament parlant. Llavors, com pot ser que un policia municipal de Terrassa actuï contra l’antifeixista i li apliqui una sanció de 2.000 euros (quatre vegades el que cobra una vídua de pensió)?

Però, què passa amb l’agressor que va a la carpa amb un ganivet? Això no és una prova de la voluntat d’aquest agressor feixista? Què hauria passat si arriba a encertar en el seu intent homicida? Pot ser que hauríem d’anar tots els antifeixistes a un funeral. ¿A on està arribant el contrasentit d’aquest país? És inadmissible que passi això. Ca n’Anglada, en una carpa de Vox situada en el barri, el meu bon amic i membre del PSUC de tota la vida “Josechu” anava amb una samarreta amb l’anagrama del PSUC, passant al voltant d’aquesta carpa, sense dir res, un de Vox va sortir i li va donar un cop per l’espatlla, el camarada no va respondre ni va voler denunciar, ell sap el que és que et torturin, però ja van dues agressions a ciutadans.

Des del 2019 alguns veiem com evoluciona aquest procés d’implantació del feixisme al nostre país i que això passi en un país a on vam tenir una dictadura feixista que va suposar l’assassinat de més de 150.000 espanyols per tot el territori, i no parlem de morts en el front de guerra, sinó en zones a on el cop d’estat va triomfar des del primer dia. Espanya es va omplir de fosses comunes, de camps de concentració amb presoners destinats a ser esclaus d’empreses que avui dia les tenim a l’IBEX35, moltes víctimes del franquisme van perdre els seus béns i el seu patrimoni, robat descaradament per aquells mateixos que els van denunciar. Robatori davant del qual la pseudodemocràcia espanyola mai va actuar per fer justícia.

Ara, el que és vergonyós és que els que ens hauríem de defensar dels agressors resulta que som acusats. Això és molt greu Sr. Ballart, vostè és el cap d’aquesta policia. La policia municipal és un col·lectiu que no està per la labor encomanada pels ciutadans de Terrassa. Sé molt bé de què parlo, vaig ser funcionari d’aquesta administració local 31 anys. El 2019 va córrer el missatge per tots els grups armats d’Espanya la consigna que s’havia de votar Vox. Per tant, JORDI BALLART ha d’obrir un expedient a aquest PM i investigar exactament què va passar i actuar pel bé de la ciutat de Terrassa.

Anem ja tard, però encara es pot reconduir la situació de pèrdua de memòria fent el contrari del que s’ha fet fins ara, cal enfrontar directament el feixisme. Obrim el centres d’educació secundària i expliquem als joves la història, fem actes en tots els centres de districte. Sort que hi ha aquest grupet de joves que s’ha constituït en grup antifeixista, però on estan els altres? Per què no van fer acte de presència massivament ahir a la tarda a l’Ajuntament? A on estaven els dels diferents grups que concorrien a les eleccions?

I aquest ciutadà que va tenir el coratge de dir-li a la cara a Vox que són feixistes no se’l pot deixar sol, aquests 2.000 euros que tan injustament li ha aplicat la PM de Terrassa s’han de girar contra ells. Els nostres pares i avis i nosaltres mateixos no vam lluitar contra Franco per a tenir, 80 anys després, aquests episodis tercermundistes. Vox és un partit legal perquè encara està el franquisme en les institucions i el poder legislatiu va mirar cap a un altre costat en la transició, això s’ha de frenar com sigui.

Antonio Machado

Related Articles

Deixa un comentari