[Iris P. Ruiz] Els horts municipals de Mossèn Homs

No Comment

L’ajuda a la integració social, la cohesió social, els beneficis per al nostre ecosistema i la millora de la salut mental

El confinament per la pandèmia de COVID-19 a Espanya es va iniciar el 15 de març de 2020. Allò va marcar un abans i un després per a tots nosaltres.

Després del confinament domiciliari van ser molts els que van preferir sortir de la ciutat tan compacta, passejar per l’Anella Verda i desconnectar de totes les seves preocupacions. Sentir la connexió amb l’entorn natural, sentir-se lliures.

Però s’acosta la primavera i l’ajuntament de Terrassa ha anunciat que eliminarà els horts municipals que hi ha a la finca de Mossèn Homs.

Actualment estem vivint una crisi econòmica i una pandèmia mundial. Junts hem après la importància que té lluitar pel bé de tots nosaltres, el bé comú, i deixar de banda l’egoisme, el bé individual, per a poder combatre la multitud de problemes que tenim actualment. Avui en dia convivim amb unes restriccions d’oci i mobilitat que ens han fet veure la bellesa del que ens envolta, del nostre entorn natural.

Una vegada més, els horts municipals són un punt important i positiu per a tots nosaltres: ara que hem començat a gaudir de l’Anella Verda amb tota la família, també ho podem fer amb els horts. Els més grans, aquelles persones jubilades i que potser passen massa temps sols, poden ensenyar als més joves a com conrear la nostra terra, un passatemps que pot afavorir la salut mental de tots nosaltres ara més que mai.

Treballar la terra als horts municipals de Mossèn Homs és una de les maneres de tornar a connectar amb la natura, d’assumir la nostra responsabilitat de cuidar i preservar el nostre ecosistema. No sols ajuda al canvi de rutina de tots nosaltres, sinó que també és una manera de contribuir a la producció d’aliments. Passar a l’autoconsum. Conrear i collir les teves pròpies fruites i verdures, reduint el consum massiu. L’hort de Mossèn Homs també ajuda a entendre la naturalesa i els cicles de la terra.

Junts podem contribuir a la generació de pràctiques sostenibles, una alternativa ideal per a evitar pesticides que també suma a la iniciativa per a conservar el medi ambient. Prendre consciència del que s’està consumint i, valorar tot l’esforç que hi ha darrere d’això. Aprendre la temporalitat dels cultius i la dificultat que comporta mantenir-los. És important que tots els ciutadans i les ciutadanes de Terrassa sentin i sàpiguen que són part d’aquestes pràctiques sostenibles i que estan ajudant en la lluita contra el canvi climàtic.

Des d’aquí només espero que l’ajuntament de Terrassa prengui consciència: els horts de Mossèn Homs són una part de nosaltres i no volem que siguin eliminats ni reubicats.

Iris P. Ruiz, Militant JSC Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari