[Miquel Mallafré] Decàleg per conduir sobre la neu

No Comment
  1. 1.La primera cosa que has de fer, és trobar el teu cotxe entre els turonets blancs, són tots iguals, paciència. Un cop localitzat, mira també si trobes la carretera per on vols anar. Si veus que tot és blanc, vol dir que l’han tret. Comprova si el teu vehicle té rodes, si no és així és que és un banc de carrer camuflat. Porta cadenes (aquella que et van regalar per la comunió, no cal), són unes coses tipus “sado” que la gent les compra al darrer moment però ningú té ni puta idea a l’hora de posar-les a les rodes del cotxe, si ho aconsegueixes a la segona vegada, et convaliden tres cursos d’enginyeria mecànica a la Ramon Llull (si algú passa pel port del Cantó, hi ha un amic meu que porta des del dia de Reis intentant posar-les, doneu-li records de les meves parts).

  2. 2.Mira el nivell i la quantitat de líquid anticongelant que pots arribar a prendre’t, a part del que pot tragar el teu cotxe. Si veus que els eixugaparabrises estan més rígids que Tut-ank-amon, vés a esmorzar i prega perquè surti el sol, almenys durant una mighora, mínim.

  3. 3.Si el cotxe no arrenca, això vol dir dues coses, o que t’han fotut la bateria o el motor, o bé que s’ha glaçat el gasoil. Torna a esmorzar, no ve d’aquí.

  4. 4.Si els frens no acaben de fer la seva feina, els amortidors foten un soroll horrible i la direcció del cotxe veus que no acaba d’anar massa fina. Intenta treure’t el cotxe de sobre, te’l vens, ja sé, és un mal lloc, però per tu que no quedi.

  5. 5.Si vas darrere d’un altre cotxe i aquest desapareix per allò de la “distància de seguretat”, vol dir que va més ràpid que tu, no t’hi escarrassis, ja vindrà un altre i t’avançarà, llavors tornes a repetir l’operació i així fins que et cansis o fins que arribis. Per favor, para a dinar, em fas patir.

  6. 6.Circula sempre amb els llums encesos (sobretot si és de nit), pots tenir moltes sorpreses si no ho fas. Procura seguir el traçat d’altres cotxes, si quan arribes veus que estàs a Sòria en lloc d’Esterri d’Àneu, pren-t’ho amb calma i respira fondo.

  7. 7.Si el cotxe del davant s’atura, redueix la velocitat i atura’t tu també, fer papers nevant no li desitjo a ningú.

  8. 8.Accelera i frena amb suavitat, del contrari pots aparèixer en un lloc inesperat, no massa atractiu i parlant amb dues vaques.

  9. 9.Utilitza marxes llargues (si t’atreveixes), anar des de Sabadell o Granollers fins a Espot en primera, és més que probable que arribis per Falles.

  10. 10.Si per casualitat et para algun Mosso d’Esquadra, a mi no em coneixes de res. Espero que hagi pogut ajudar-te una mica, era la intenció.

miquel mallafré, 6 de febrer de 2020

Related Articles

Deixa un comentari