[Miquel Mallafré] Els morts? Sempre els mateixos

No Comment

Estem en guerra? No, la guerra ja existeix des de fa bastant de temps, a molts països, no fotem. Quants morts? Quants ferits? Tots eren dolents? Les imatges del que ha quedat, les veurem? Posaran espelmes? Desplaçaran a centenars de periodistes per explicar-nos en viu i en directe la matança constant, o no passa res? Gran manera de combatre el jihadisme, sí senyor. Lamentable, una vegada més.

Quants 11-S, 11-M, Bataclans o atemptats més necessitem per adonar-nos-en que a aquesta gent que se’ls omple la boca de democràcia, els importa un carall l’esquerra o la dreta, que aquí la ideologia és la pasta. Matar indiscriminadament a la població és bo o dolent? És que veureu, resulta que tinc una certa confusió. Quina diferència hi ha entre els crims execrables, inhumans, salvatges, terrorífics, horrorosos dels islamistes, i l’atac dels avions russos o americans a Síria?

Tots morts innocents, els que ordenen llençar bombes o prémer el gallet ho veuen des de casa amb els seus guardaespatlles i tota la protecció que calgui, la resta aplaudint, si cal. Hi ha una cosa que el món occidental la broda, vull dir que la sap fer molt bé, i és posar-se les mans al cap, plorar junts i solidaritzar-se al voltant de qualsevol símbol. La resta de morts només són danys col·laterals. Ningú s’adona que estan fent el mateix que han fet en un passat molt proper? Problema, Reacció, Solució. És massa fàcil per ser cert. Primer crees el “problema” (atemptats, terrorisme i terroristes), s’acusa a algú directament, després es difon massivament per tots els mitjans possibles, i s’explica com s’ha d’escoltar, visionar i interpretar. D’aquesta manera aconseguim la “reacció” desitjada en el públic (pànic, terror, angoixa, inseguretat, por). El públic es posa a considerar que alguna cosa s’ha de fer per assegurar la nostra seguretat. Finalment -passat un temps prudencial- s’ofereix la “solució” al problema creat (noves lleis, més estat policial, més repressió, guerres preventives, acció – reacció). Fruit de tot això es crea un nou “ordre”, el “seu propi ordre” que permet treure beneficis de tot tipus, així com seguir desplegant la seva agenda de treball.

botomalarrassa

Els polítics són l’autèntica arma de destrucció massiva, són molt perillosos. Els que tenim actualment a Europa (els USA, mengen a part) només saben gestionar els interessos de la classe alta, la que no té els problemes del dia a dia, la que sap pagar molt bé els seus dòbermans, i els seus mitjans de comunicació afins. Venen armes a tort i a dret, són els autèntics senyors de la guerra, després si s’equivoquen, creen el conflicte: Corea, Vietnam, Iraq, Iran, Sudan, Níger, Algèria, Líbia, Síria, Somàlia, Eritrea… Tornen a vendre armes, bombardegen, envaeixen i ataquen, amb o sense l’ONU. Un cop feta la feina, se’n van, deixen un país en la puta ruïna i pitjor del que estava. Imaginem-nos per un moment, que a més de patir a Franco, vénen i et bombardegen? Per acabar-ho d’arrodonir diversos països occidentals més s’apunten a la bogeria col·lectiva. Són tants i tan grans els interessos econòmics, que no reparen en res, maten i maten i tornen a matar (com la nadala). Quina és la resposta a aquest malson? Guerra de guerrilles i atemptats indiscriminats contra la població civil occidental. El peix que es mossega la cua. Vosaltres ens mateu? Nosaltres us matem. No hi ha enemic, tothom és l’enemic. Qui ho paga? Doncs els de sempre, els mateixos de tota la vida, gent innocent.

Històricament els treballadors, les classes populars són els que moren assassinats en bombardejos o fugint (refugiats). Tant se val la nacionalitat, és una pura qüestió econòmica, de classe social. Els rics de Síria estan ben preservats, els d’Iraq igual. Els francesos, els americans, els espanyols de rang, també. Tota aquesta gent també moriran, però no en un bombardeig o una pastera. Els ciutadans comuns de tot el món estem exposats a ser assassinats, som carn de canó i, els mateixos de tota la Història, són els que continuen omplint-se les butxaques. Quina culpa tenen els habitants de Síria del que facin uns fanàtics? L’aviació russa o americana fa el mateix que van fer els terroristes a l’11-S, l’11-M o al Bataclan de París: matar a gent innocent.

miquel mallafré

Related Articles

Deixa un comentari