[Miquel Mallafré] Monarquia austera?

No Comment

Us heu adonat com s’assemblen les paraules PSOE i POSE? Només has d’invertir dues lletres per veure-ho clar. Galdós paper el que està jugant el PSOE amb el rei emèrit per netejar-lo. La seva impostura (la ‘pose’), és de les que fan mal. Queda clar que si el que volen és bavejar amb la monarquia espanyola, ho poden fer, però amb els diners dels seus afiliats al partit, no amb els de la resta de ciutadania. És una vergonya i un escàndol la quantitat de pressupost ocult que es dedica a la monarquia. Si a més del pressupost de la Casa Reial i les mossegades de l’emèrit li sumem tot un altre pressupost en “B”, és quan entres en el conte de mai acabar. Dir-li “monarquia austera”, és riure-se’n a la cara de tothom. La mentida amb què ens ha obsequiat la vicepresidenta Carmen Calvo, dient que “Juan Carlos I no viu amb recursos públics, fa molt temps que el rei emèrit no rep diner públic”, és un gripau massa gran per empassar-se’l.

Aquí la presumpció d’innocència no cal posar-la en quarantena. Encara més quan al cap d’unes hores, un mitjà de comunicació solvent, publicava documents en què es pot veure que no tan sols la seguretat de l’emèrit es manté amb diner públic, sinó que el sou i els desplaçaments dels seus assistents (que els canvien cada mes), també corren a compte de l’Estat. Fóra convenient que el president del Govern o qui procedís donés explicacions oportunes i, els comptes clars. No val això de què quan s’és a l’oposició diem una cosa, però quan manem ens oblidem del que volíem quan érem oposició. Un rei corrupte fugat, no tan sols viu de l’erari públic, sinó que és el mateix ministeri que dirigeix la Sra. Calvo el que sufraga part de la despesa. Ara més que mai és quan s’entén el ‘no rotund’ a la comissió d’investigació de l’emèrit. No investigar la corrupció de l’emèrit perquè d’això no se n’ha de parlar al Congrés i, perquè ella entén que això ho demana un partit republicà. Qui pretén que demani una investigació, Sra. Calvo, un partit monàrquic, la dreta rància o una falsa esquerra com és el seu partit? Pedro Sánchez, Carmen Calvo, o a qui li toqui per jerarquia, haurien de fer una declaració en defensa de la seva felicitat a l’hora de pagar tot el que se li paga a un defraudador, a un comissionista, a un mentider i d’altres coses lletges que gairebé tothom coneix. L’hereu de l’emèrit, resta mut per si de cas, el va facturar cap al Golf Pèrsic i aquí s’acaba la història. Això ho fa l’hereu ‘preparao’, el que ens va vendre que el seu regnat seria “el regnat de la transparència”.

Si la vicepresidenta en diu que: “el rei emèrit no viu dels recursos públics”. De què viu llavors? Qui li paga la seva estada a Abu Dabi? D’on surt tot el diner? Barata no deu ser l’estada, o li han fet un forfait? Està declarada a hisenda? En concepte de donació o de què? Diria que estan equivocant el paper, una cosa és tenir la “lleialtat institucional” (on s’escuda el PSOE) i un altra cosa és fer de serfs, vassalls i guardaespatlles d’un rei emèrit que ja va complir el seu mandat i que està cobert de merda fins les celles. Estan passant-se una dotzena de pobles en la seva suposada lleialtat a la persona. És més, no mesuren massa bé les conseqüències. Exclusives com aquesta i d’altres del rei “campechano”, tard o d’hora, sortiran a la llum pública i, el PSOE passarà a ser còmplice i encobridor, ja que estan unint la seva sort a la del mateix rei emèrit.

No cal entendre de lleis per poder dir que si el seu fill (“el preparao”) el retira de la Casa Reial i li retira el sou, l’està declarant culpable i l’està condemnant, la presumpció d’innocència, aquí, o no existeix o la culpabilitat és tan evident que no necessita passar per un jutjat. Si el cap de l’Estat condemna a l’emèrit, haurien de quedar en suspens totes les prebendes i privilegis dels que gaudeix. No? Si el cap de l’Estat condemna a l’emèrit com en el seu moment va fer amb la seva germana Cristina, és perquè els veu culpables i no fa falta que ho diguin els tribunals, per tant, no hauríem de pagar ni a guardaespatlles, ni ajudants, ni assistents, ni el palau, ni el taca-taca àrab; a no ser que aquests estiguin a nom dels espanyols, llavors se’ls hauria de cobrar l’estada. No seria millor, jutjar-lo, condemnar-lo i pagar-li una pensió complerta a qualsevol presó a escollir?

Els Borbons, no serveixen ni de representació ni d’unió entre la ciutadania (no ho han fet mai al llarg de la història), només han estat de sempre una font de problemes, conflictes i una vergonya internacional. Sento una enorme ràbia i indignació, per com s’està duent aquest assumpte, fa temps que s’hauria d’haver acabat amb aquesta dinastia corrupta i el sistema que els dóna cobertura. Per ser sincer, un dels que més vergonya donen, és aquest partit que té la immoralitat de seguir anomenant-se Socialista i Obrer. La indignació, no és suficient. S’ha d’insistir (mínim) en fer un referèndum immediat sobre si República o Monarquia. La sentor a merda és insuportable a cada dia que passa.

Per cert, que passarà si la tal Corinna es posa a cantar a ple pulmó? I si la justícia Suïssa fa la seva feina i es destapa tot el festival? Fa temps que la brúixola del PSOE està desimantada, no té nord, a més tenen al “preparao” que no els fa ni mig favor i que es deixa estimar molt per la ultradreta feixista. No sé, mentre l’emèrit tingui com a ‘palanganero’ al PSOE em temo que no hi ha massa a fer. Ara mateix, per molt que els pesi a tota la dreta i la ultradreta, el PSOE és el principal suport i valedor de la monarquia, i no a nivell institucional, com afirma de manera lamentable la Sra. Margarita Robles, sinó a nivell personal. Les maleses de l’emèrit no es poden investigar són ‘posteriors’ a la seva etapa de regnat. El PSOE el protegeix d’una forma que mai serà recompensada prou per al seu fill, per molt “preparao” que aquest sigui.

miquel mallafré, 20 de gener de 2021

Related Articles

Deixa un comentari