[Miquel Mallafré] Negar la realitat

No Comment

Parlant seriosament. S’ha dedicat la dreta d’aquest país a reclutar imbècils? Fins ara m’ho semblava, però veient com està el pati la resposta cau pel seu propi pes. Els tàndems Dolors Montserrat – González Pons, Díaz Ayuso – Martínez Almeida, Rafael Hernando – García Egea, Casado – Cayetana, Abascal – Espinosa de los Cojones, Inda – Marhuenda, Herrera – Losantos, etc., no són de còmic, són una mina. Tots ells semblen caiguts d’un plataner quan eren petits i ens ho havien amagat. Segur que no tenen més màsters?

Una dient que la covid-19 s’anomena així perquè fa referència al “desembre de 2019”, que “Madrid no es tanca perquè no sé com es tanca Madrid.” “El coronavirus, fruto de las fuerzas oscuras del mal, del Anticristo y quienes le sirven para hacer planes para controlarnos con un chip… Esclavos y servidores de Satanás”. Un altre dient per Europa que “el treball precari dignifica a la persona.” La Montserrat (una superdotada), que “el canvi climàtic suposa ocupació sostenible per a tots els nostres joves i genera feina.” Sí senyora, i l’extinció de l’espècie suposarà la fi de l’atur. Que és capaç de posar en una mateixa frase: “Waterloo, prostitutes desconcertades, herriko taberna i la lluna.”

La marquesa veient terroristes per tot arreu, menys a casa seva. El seu company de bancada escopint pinyols d’oliva com a característica intel·lectual. Un altre des dels mitjans demanant un “nou 23-F”. Quant avariat hi ha escampat per tot arreu. Un presideix una universitat, un altre és cardenal, l’altre va ser ministre de l’Interior i els de més enllà són cantants que no saps si tenen més a dins que a fora. Quina penya.

Escoltar i patir a fenòmens de la naturalesa com aquests i la poca fe que tens en l’ésser humà, desapareix. Es confirma que hi ha alguna cosa tòxica a l’aire que afecta la gent unineuronal i els fa encara més idiotes del que ja són. Hem d’aconseguir que se’ls posi un morrió. Tothom té dret a ser idiota, però tota aquesta gent està abusant d’aquest privilegi. Quina impotència que elements com aquests visquin regalats i mantinguts per nosaltres. Són personatges amb un defecte de fàbrica. Només dominen l’art de les grans retallades en l’àmbit social i la defensa dels seus privilegis.

I si us plau, no és correcte dir que hem retrocedit a l’època medieval. Deixeu de comparar el que fa i ha fet el rei amb l’Edat Mitjana. A l’Edat Mitjana, els municipis, que en aquells moments eren els “consells”, tenien més independència i llibertat governamental que a hores d’ara. L’adequat, el convenient és comparar-ho amb les monarquies absolutistes del segle XVIII. Però vaja, com diem en català: “donde no hay mata, no hay patata”, o el que és el mateix, qui no vegi que la monarquia carpetovetònica que tenim és com un conte macabre, està a les acaballes.

A part del gran problema general que arrosseguem, la monarquia és el gran problema, un problema seriós, ja que tothom veu que està obsoleta i el sediment de merda que deixa ningú sap ni on ni com amagar-lo més. Al marge de negar sempre la major, queda poc perquè es despengin amb què la democràcia la va portar Franco. La dreta espanyola no és una aliada en la lluita contra la pandèmia, més aviat forma part d’ella.

Per acabar, dues petites reflexions: La prefectura de l’Estat? Dreta. El CGPJ? Dreta. Conferència Episcopal? Dreta. Principals mitjans de comunicació? Dreta. Cúpula militar? Dreta. Cúpula policial? Dreta. Tribunal Constitucional? Dreta. Empreses estratègiques? Dreta. CEOE? Dreta. Em podeu dir on collons veieu la dictadura comunista que tant pregona la dreta?

I segona, el rei no és exemplar, no es governa per les majories, la Transició no va ser modèlica, la separació de poders no existeix, la Justícia no és igual per a tots, el periodisme no és independent i això no és un país laic. Fins on serem capaços de negar la realitat?

miquel mallafré, 24 d’agost de 2020

Related Articles

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre