Taula de l’Aigua, partits, govern i Comissionat avancen en la municipalització del servei

No Comment

Pressupostos, personal i noves entitats i comissions públiques formen part de l’agenda de treball per a la municipalització de l’aigua a Terrassa. El passat 10 de gener, segons informacions a les quals ha tingut accés Malarrassa, es reunia una comissió amb representants del govern local, dels partits de l’oposició (TeC, ERC-MES i CUP), del Comissionat de l’Aigua i de la Taula de l’Aigua per impulsar el calendari i agenda del procés.

A finals d’aquest mes s’hauria de constituir l’Associació de Municipis a favor de l’Aigua Pública. Terrassa formarà part d’aquesta, que serà presidida per l’Ajuntament de Barcelona. L’associació constitueix un marc i suport clau per a l’èxit del procés de municipalització a la nostra ciutat, en crear un espai de col·laboració entre els municipis més grans del país.

Entre altres qüestions, s’informà que està quasi preparat un fulletó informatiu per distribuir a tota la ciutat, en principi cap al mes de març. Així mateix, s’hauria obert un concurs públic per a la contractació d’una nova tècnica que doni assistència al procés i que s’hauria de resoldre encara en aquest mes de gener.

D’altra banda, en relació amb els pressupostos, es confirmà que es manté l’assignació econòmica ja detallada en els pressupostos per l’any 2018, pendents de debat i aprovació pel Ple municipal, amb una partida extra de 350.000 euros que hauria de servir per a sufragar les despeses derivades de la constitució de la nova empresa municipal. Queda per veure encara on s’instal·laran les oficines de la nova empresa.

El nou reglament l’ha d’elaborar una comissió de treball encara per crear, també en aquest mes de gener. Queda pendent, tanmateix, l’acord sobre la constitució de l’Observatori de l’Aigua, una entitat de control amb participació ciutadana. Mentre des de la Taula de l’Aigua es demana que aquest observatori es constitueixi al més aviat possible, i en tot cas, com a màxim, abans de l’estiu, el Govern, sembla que sense tanta pressa, no es compromet amb cap data, de moment.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER