L’AV Segle XX vol presentar en el Ple municipal la seva queixa per l’estat del barri

No Comment

L’AV Barri Segle XX continua lamentant la situació general del barri i denunciant deixadesa per part de l’Ajuntament. Entre les qüestions més problemàtiques i sense resoldre des de fa anys, la junta veïnal destaca la manca de manteniment urbà, la neteja i recollida de residus, els espais i naus abandonades, l’abandonament de l’espai del Gas, i fins a 6 carrers sense urbanitzar.

L’AV vol intervenir en el Ple municipal i presentar el següent document per tal d’exigir solucions.


ACORD I QUEIXA SOBRE L’ESTAT DEL BARRI PER A PRESENTAR AL PLE MUNICIPAL

El nostre barri està a deu minuts del centre històric de la ciutat, però patim el fet d’estar a la perifèria.

Sempre hem treballat amb quatre objectius clars, el sentit de la responsabilitat compartida, l’interès col·lectiu i públic, la millorà del barri i la ciutat, i l’element fonamental que són les persones i al dret d’exercir com a ciutadania, amb el que això diu i comporta. Per tant, la reivindicació combinada amb la col·laboració i el dret de decisió.

Estem tips i farts de veure la degradació i la indiferència dels nostres governants locals al llarg dels anys, i sobretot ara, on detectem una situació que no es pot acceptar i no entenem. Què tinguem problemes a l’hora de fer inversions en equipaments, quan hem viscut els despropòsits irresponsables d’uns governs local i autonòmic, generant un desgavell en aquest tema, només cal veure un mapa de la distribució d’aquests.

Però ara vivim en un estat de deixadesa i manca de solucions, que ha degradat encara més la situació, estem en un estat superior. Els temes de manteniment (carrers amb sots i paviments degradats, voreres fetes malbé, amb matolls i males herbes, places i espais públics abandonats…); temes de neteja i recollida de residus, amb els entorns dels contenidors desbordats i bruts, amb més mobles abandonats durant dies, un tema on no es posen solucions reals amb poc compromís dels polítics responsables a l’hora d’afrontar-ho. La combinació d’aquests dos fets manca efectiva de manteniment de l’espai públic i de la neteja i residus, genera un estat de deixadesa i abandonament molt clar. I tenim la sensació que des de fa dos mesos, hi ha una vaga encoberta per part d’Eco-Equip fet que ha augmentat el problema.

I en el tema de residus i neteja la ciutadania té responsabilitats, però els responsables del govern la tenen tota. Aquesta no pot ser l’excusa recurrent, han de trobar i aplicar solucions. Apostar-ho tot a un sistema fracassat com la recollida lateral és un greu error i no entendre el problema i les solucions, sobretot, quan el problema és estructural greu que ni es vol afrontar, ni entrar-hi.

Si a tot això, i afegim el munt d’espais i naus abandonades que hi ha al barri, la cosa encara expressa més l’abandonament i la ineficiència. Bruts, plens de matolls i rates. I el que és pitjor, les reiterades denúncies fetes per a aquesta Associació, ni es responen, ni solucionen. També hem plantejat diferents estratègies per a donar ús a aquests espais abandonats, i ni cas.

I ja no parlem de les denúncies fetes a disciplina urbanística, que ni es resolen, ni es diu res. Denúncies sobre espais en risc, activitats il·legals i fraudulentes, i algunes comporten uns perills per a les persones.

Un espai del gas contaminat, on va una Plaça Pública, que és una vergonya, on les Administracions són uns veritables incompetents i la voluntat política inexistent. Més de sis anys per a buscar una solució d’una vegada, ja que ningú en sap res, la transparència és inexistent.

I la traca final, sis carrers sense urbanitzar, ni un de solucionat, la manca de voluntat política per a prioritzar d’una vegada acabar el barri i la ciutat, portem des de l’any 1977 sense una solució efectiva. Ni Mocions aprovades al Ple que acaben en un llençades en un calaix, ni solucions efectives, i ni se sap res del que es fa o no.

I un altre fet greu que hem denunciat, i que a més incompleix el Reglament de Participació i les normes de transparència, no respondre a la majoria d’escrits (70% d’escrits), ni com és evident solucionar els problemes plantejats.

Davant de tot aquest panorama, hem pres la determinació d’activar totes les mesures que calgui per a fer pública aquesta situació i denunciar-la, així com activar tot un seguit d’accions directes, incloses mesures que afectaran el pagament d’impostos i d’altres que estem estudiant.

Una d’aquestes accions és la de presentar aquest document al Ple Municipal (tot i que hi creiem molt poc, sobretot, quan els acords d’aquests Plens, l’Equip de Govern no en fa ni cas) perquè tothom en tingui coneixement i plena consciència.

DEMANEM I EXIGIM que d’una vegada aquest Ajuntament faci alguna cosa més que discursos de paper i al nostre Barri i veïns i veïnes com es mereixen, i deixats a la sort dels esdeveniments.

JUNTA AVV BARRI SEGLE XX

Terrassa a 3 de juliol de 2018.

Related Articles

Deixa un comentari