«Cançó Russa» a l’Auditori Municipal

No Comment


cançó russa

Aquest passat diumenge 3 d’abril es va celebrar a l’Auditori Municipal un concert de música clàssica sota el títol Cançó Russa. Els intèrprets van ser Maria Mateu, soprano, Natalya Chabànova, contralt, i Rossend Solvas, piano. S’ha de dir que era un concert interessant de partida i que va ser força aconseguit de resultat. Això no és molt freqüent en els concerts clàssics “made in Terrassa” i certament és d’agrair.

El repertori era íntegrament composat per peces de compositors russos del segle XIX, i era una bona selecció de cançons (a la primera part del programa) i de fragments d’òperes (a la segona part), cap d’ells massa obvi, el que també és d’agrair. Abans de cada peça, Maria Mateu va fer un breu resum del contingut argumental o dramàtic de la peça que seguidament era interpretada amb imatges de fons projectades en una pantalla reflectant.

La interpretació? En general va ser de nivell. A la primera part, Natalya Chabànova va demostrar una regularitat envejable, “vencent” a una Maria Mateu que va necessitar uns minuts per a situar-se vocalment (cap al tercer número ja ho havia aconseguit). En canvi, a la segona part la “vencedora” va ser Maria: mentre Natalya continuava molt regular (i una mica distanciada), Maria (que és, de cor, una cantant d’òpera) es va deixar anar d’una manera que s’ adeia moltíssim amb el repertori (certament entusiasmava). Un parell de duets d’òpera van ser el millor: dues bones veus fonent-se en dos moments realment bonics. Per sota, fent de coixí durant tot el concert, hi va haver l’eficient i agraït piano de Rossend Solvas. Un bon vespre per ser a Terrassa.

De manera que aparentment no hi va haver cap punt negre… O sí? Doncs sí, van haver-hi dos, cap d’ells relacionat amb els intèrprets o el concert en si: una enorme cortina negra tapant el fons de l’escenari (que afectava negativament l’acústica de la sala) i tres tecles desafinades en el piano (que es notaven bastant enmig de tanta perfecció).

Lluís Paloma Sánchez

Related Articles

Deixa un comentari