Clàudia Cabero obre aquest divendres un nou cicle de concerts al Kau de les Fades

No Comment

El primer dels quatre concerts que es faran tots els divendres de juliol a les 22 h de manera gratuïta al Kau de les Fades, el protagonitzarà la veu, la guitarra i els loops de la barcelonina Clàudia Cabero.

El nou cicle de 4 concerts aposta pel talent local i per propostes inèdites a la ciutat de Terrassa. Abarca diversos gèneres: folk, flamenc, música d’arrel, pop-rock, soul i mestissatge: el concert del músic terrassenc establert a Madrid, Litus, és un dels més esperats perquè no actua a la ciutat des de fa més d’un any. Andrés Hidoque, serà l’altre cap de cartell de Terrassa. Raquel Lúa i Amaia Miranda actuaran per primera vegada a Terrassa amb ressenyes que les situen com a joves promeses del folk mediterrani actual, mentre que la barcelonina Clàudia Cabero oferirà un repertori de música d’autor acompanyada de la guitarra i una estació looper.

El primer concert de Clàudia Cabero és una original proposta de veu i guitarra amb efectes “loop“. El seu directe és una proposta inter-gènere-cional amb la veu com a protagonista, amb molta arrel i tradició, de caràcter íntim i proper. Tot plegat, amb la seva guitarra i el looper d’acompanyament.

El seu repertori és molt eclèctic: des d’estàndards de jazz fins a fados. Incorpora versions ‐ més o menys lliures ‐, fusionismes (barreges de cançons fusionades, reinterpretades, desgranades), i també cançons pròpies. Als seus concerts incorpora una estació looper, es tracta d’una joguina tecnològica que li permet donar la volta a cançons que, de tan escoltades, ja ens són populars, i en crea de noves, construint-les literalment en directe, experimentant i improvisant.

El disc
“Melic” (2018) és el primer àlbum de la cantautora Clàudia Cabero. Es tracta d’una fotografia sonora de cinc cançons en català i portuguès, escrites i arranjades per la cantant. Les músiques d’arrel tradicional vertebren tot el treball.

L’artista
Clàudia Cabero és nascuda a Barcelona en una família de músics. Arquitecta de formació, cantant de vocació i inquieta per definició. Comença a estudiar música clàssica de petita amb el violoncel com a instrument. Anys més tard aprofundeix en els estudis de cant líric i al Taller de Músics reprèn la formació de cant modern, llenguatge i harmonia del jazz, com a eines per aprofundir en músiques de diferents estils i procedències, com soul, fado, flamenc, etc.

Paral·lelament descobreix la guitarra i comença a jugar amb ella de manera autodidàctica, buscant acompanyaments que complementin les melodies que descobreix i es fa seves, allunyant-se de la música clàssica. Des del setembre del 2015 rep classes de guitarra de la mà d’en Pau Figueres.

Ha participat, entre d’altres, amb l’OBC, l’orquestra de Cambra Terrassa 48, l’Orquestra Barroca Catalana o l’Orquestra Simfònica del Vallès i ha tocat en sales emblemàtiques de Barcelona com l’Auditori o el Palau de la Música, així com en altres escenaris de l’àmbit català, essencialment, però també en alguns d’europeus.

Actualment, la Clàudia compagina l’activitat musical amb l’exercici professional de l’arquitectura.

Fitxa artística:
Clàudia Cabero, composició, guitarra, veu i looper

Related Articles

Deixa un comentari