Èxit dels Bergants a la seva Diada d’Hivern de colles castelleres universitàries

No Comment

La colla verd llima aconsegueix ahir dijous 13 de desembre dues noves fites per primera vegada i estrena el 2 de 6 aquesta temporada.


Els Bergants del Campus Terrassa han tornat a superar-se a la seva Diada d’Hivern. Tot i que el mal temps ha obligat a traslladar l’actuació al local dels Castellers de Terrassa, això no ha afectat els objectius de la colla verd llima, que han fet la millor diada del que portem de temporada.

La primera gran fita ha arribat amb el pilar de 4 caminat, que han fet arribar des de la cantonada del carrer Frederic Soler fins la porta del local. Aquesta és una construcció que mai havien provat fins ara, poc habitual de veure en el món casteller universitari.

A la primera ronda de castells, els Bergants han optat per provar el primer 2 de 6 de la temporada. Amb una alineació renovada, la torre ha pujat una mica girada des d’un començament i l’han hagut de treballar quan ha passat la canalla, però finalment l’han pogut descarregar.

A continuació, la colla egarenca ha estrenat una nova fita: el 3 de 6 amb pilar i el 4 de 6 amb pilar descarregats de manera simultània. Dues construccions que, més enllà de la dificultat tècnica de tots dos castells, obliguen a tenir un bon gruix de castellers tant de pinya com de tronc. Tot just fa dos anys, a la segona Diada d’Hivern, la colla va completar el 3 de 6 i el 4 de 6 simultanis, aleshores sense els pilars al mig.

Els Bergants han tancat les rondes de castells amb el 7 de 6, el segon del tram, i que també han hagut de treballar, sobretot a la baixada. El pilar de 5, també el segon de la temporada, i quatre pilars de 4 amb unes quantes estrenes han posat la cirereta a una nova gran diada dels Bergants.

Pel que fa a les colles convidades, els Xoriguers de la Universitat de Girona han completat els dos castells bàsics de 6 i el 3 de 6 amb pilar; els Grillats del Campus Baix Llobregat han tingut en el 3 de 6 el seu màxim castell, mentre que els Pataquers de la URV han completat castells de 5. Tot plegat, en un jornada, un cop més, d’absoluta germanor entre les colles.

Resum de la IV Diada d’Hivern dels Bergants del Campus Terrassa:

Bergants del Campus Terrassa: P4cam, 2de6, 3de6p i 4de6p sim., 7de6, P5, 4P4.
Xoriguers de la Universitat de Girona: P4, 3de6, 3de6p, 4de6, P4.
Grillats del Campus Baix Llobregat: P4, 4de5, 3de6, 3de5p, P4s.
Pataquers de la URV: P4, 2de5, 4de5, 4de5, P4.

Related Articles

Deixa un comentari