Videodrome dedica el mes de gener al cinema japonès

No Comment

Videodrome enceta l’any amb un cicle de cinema de pel·lícules nipones. En aquesta ocasió, l’espai de l’Ateneu Candela s’omplirà de samurais, yakuzas i altres sabors japonesos amb la seva habitual programació de cada dimecres, sempre a les 21.30 hores i en versió original amb subtítols.

El cicle comença avui dia 4 amb un dels mestres del cinema nipó, Akira Kurosawa. Es projectarà THRONE OF BLOOD (1957), una adaptació del clàssic “Macbeth” de William Sheakspeare al Japó feudal del segle XVI.

Dimecres 11 serà el torn del film A SCENE AT THE SEA (1991), dirigida per un altre mestre, Takeshi Kitano. Tot i que de la seva filmografia sempre han destacat més els relats de yakuzas, en aquest cas Kitano s’atreveix amb una història d’un sordmut que descobreix que la seva gran passió és practicar el surf.

Dimecres 18, es projectarà un film de yakuzas: BATTLES WITHOUT HONOR AND HUMANITY (1973, Kinji Fukasaku). Primera part de “Yakuza Papers”, una de les sagues més famoses del cinema yakuza que mostra el Japó de postguerra i la lluita per controlar el mercat negre dels diferents clans yakuza.

Dimecres 25 arribarà MUTANT GIRLS SQUAD (2010), una bizarrada de sèrie Z dirigida a 6 mans per Noboru Iguchi, Yoshihiro Nishimura i Tak Sakaguchi. Cultivadors del cinema de gènere més gamberro japonès, ple d’idees delirants, acció impossible i gore que combinen sense complexes.

videodrome cinema japonès gener 2017

Related Articles

Deixa un comentari