La PAH Terrassa lamenta la manca de previsió de l’Ajuntament durant els desnonaments i que ni tan sols hi sigui present

No Comment

Es vol pressionar per activar la Unitat Antidesnonaments que el mateix consistori va prometre a la PAH per a després de l’estiu.

El col·lectiu també denuncia, amb l’exemple de l’expulsió de la Habbiba i la seva família, com s’ha incrementat la brutalitat amb què actuen els Mossos quan executen desnonaments.


Miquel Gordillo

El passat dimarts al migdia es va produir un nou desnonament, al barri de Sant Pere Nord, amb una actuació contundent per part dels Mossos. Es tractava del sisè intent de fer fora la Habbiba i la seva família: la seva parella, la seva germana i el fill de 8 anys d’aquesta. Hi havia la presència de la PAH per donar-los suport, “però ningú de l’Ajuntament”, que és el que denunciava ahir amb indignació el col·lectiu en roda de premsa. A més del fet que no hi hagués cap representant del consistori, denuncien sobretot la manca de previsió i preparació d’aquest davant del drama humà que suposa deixar sense un sostre digne les famílies afectades.

“No entenem aquesta actuació, només defensàvem el dret a l’habitatge”, declarà ahir dijous la Paqui davant el mateix consistori, al Raval. Expressen des de la PAH que fins a les 4 de la tarda no hi va haver una proposta d’alternativa per a les persones desnonades. Aquesta va consistir en un hostal, i separant les famílies. “És un hostal petit, només amb nevera i microones. Un nen de 8 anys no pot estar en aquestes condicions”, manifestà la Fátima, que parlà en nom de la Habbiba. Afegí que “dimarts vam passar uns moments molt difícils, volem una solució per ella i per tothom”. Per destacar la brutalitat exercida per part dels Mossos durant el desnonament, la PAH denuncià agressions a companyes, “una d’elles va haver de ser atesa per una ambulància”.

pah_desnonament_habbiba_2 Intervenció de la Fátima i la Habbiba a la roda de premsa de la PAH, dijous 23 de setembre al Raval. MG

Per la seva part, l’Adil també va exposar el seu cas, tot explicant que li van prometre un pis d’emergència per al 16 de setembre, “però encara no m’ha trucat ningú”. Ara mateix viu també a un hostal, en una “situació complicada, no hi ha menjar i els nens no tenen ni espai per fer deures”.

Clam per la unitat antidesnonaments promesa pel consistori

“Sentim impotència. Cal una solució per aquesta família i per totes en una situació similar”, expressà la Yesica, una altra portaveu de la PAH. Les demandes fermes que fa el col·lectiu passen perquè “s’aturin les intervencions de la Brimo” durant els desnonaments, i exigeixen la presència de l’Ajuntament en els mateixos: “No volem més bones intencions públiques”. En aquest sentit, manifestaren que “ens preocupa molt que l’Ajuntament no tingués res preparat, després d’un sisè intent de fer fora la família. Com a mínim, cal que esteu per donar la cara!”.

Seguidament, la PAH Terrassa reclama una reunió urgent amb els dirigents polítics locals, i que s’acceleri la promesa “del mateix Alcalde Ballart i del regidor Noel Duque” d’una unitat antidesnonaments a la ciutat. “Ens van dir en reunions prèvies que es formaria després de l’estiu o abans de finals d’any, però encara no tenim cap notícia, els hem d’anar al darrere”, expressà el Guille, membre de la PAH.

També destacaren que el govern de la Generalitat “ha d’explicar aquestes actuacions violentes que estem veient per part dels Mossos, van a sac en els desnonaments”. Afegí en Guille que a la ciutat hi ha un partit al govern local que forma part del de la Generalitat, “caldria que digués el que pensa d’aquestes actuacions”, en referència a ERC.

 

Related Articles

Deixa un comentari