L’Ajuntament clou el procés participatiu per triar les propostes del Ple de Dones amb 76 participants

No Comment

S’han organitzat dotze sessions en què han participat 43 entitats de la ciutat per debatre propostes que s’elevaran al Ple Extraordinari del 9 de juliol

Un total de 76 dones de 43 entitats i col·lectius de la ciutat, incloent-hi les dotze regidores de l’Ajuntament de Terrassa, han participat en el procés participatiu en què s’han debatut i proposat possibles temes per elevar al primer Ple de Dones que se celebrarà a la ciutat el 9 de juliol, coincidint amb el mateix dia en què Quitèria Tarragó Casellas va ser nomenada regidora de l’Ajuntament de Terrassa -la primera de tot l’Estat- l’any 1937.

En total, s’han dut a terme dotze sessions de treball (del 17 de maig al 3 de juny) entorn el dret de les dones a erradicar les violències masclistes i el dret de les dones al món laboral i de les cures. Durant les sessions s’han realitzat diverses dinàmiques participatives, com la creació de petits subgrups de treball per tractar temes de forma monogràfica, segons l’interès prioritari de les participants, i cada grup de treball ha realitzat tres sessions telemàtiques: una primera per emmarcar el tema i apuntar les necessitats i demandes de les entitats, una segona sessió per debatre les propostes concretes i una tercera per consensuar-les.

Del procés participatiu s’ha obtingut un recull de propostes consensuades per totes les participants, que es valorarà tècnicament i políticament per elevar al primer Ple de Dones de Terrassa. De cada grup de treball s’ha escollit una portaveu que exposarà les propostes del seu àmbit al Ple, responent així a un dels objectius de la iniciativa que era el d’assolir una participació plural i diversa.

El Ple de Dones se celebrarà amb la voluntat de mostrar un compromís comú en les polítiques d’igualtat de gènere i facilitar la participació de les entitats en l’agenda política feminista de la ciutat. També pretén crear un espai de coneixença mútua i de diàleg entre les entitats ciutadanes i les regidores, consolidant la xarxa de treball vers la igualtat entre dones i homes a Terrassa. A banda de debatre temes transcendentals de les polítiques públiques amb visió de gènere, durant el Ple extraordinari de Dones es proposarà impulsar el reconeixement d’honors i distinció a Quitèria Tarragó Casellas, així com l’aprovació del reconeixement públic a una dona terrassenca que hagi destacat en la defensa dels drets de les dones i l’activisme feminista. La voluntat de les dotze regidores de l’Ajuntament és que aquest Ple Municipal de Dones tingui continuïtat i se celebri un cop l’any.

Entitats participants

Han participat en el procés dones representants de la majoria de les entitats i grups que integren la Comissió 8 de març: Dones amb iniciativa de Can Palet; Dones d’Ègara;

Col·lectiu de dones de Ca n’Anglada; Amunt Dona; Dones de la comunitat musulmana; Associació de Dones Bahá’í; Casal de la dona; Puntaires de Terrassa; ACORD; Prou barreres; Assemblea de Dones d’Esquerra de Terrassa; Dones d’Esquerra Verda; Dones Periodistes de Terrassa; i dones de les seccions sindicals de CCOO i UGT.

A més, també hi han participat entitats i col·lectius de la ciutat sensibilitzades amb la iniciativa: associacions veïnals del barri d’Ègara, Les Fonts i Ca n’Aurell; les cooperatives L’Egarenca, Eina Cooperativa i Cooperativa Magroc, Synusia; entitats de l’àmbit de la salut com l’associació ALBA i AIDE, Creu Roja Terrassa, FUPAR, PRODIS, Fundació Maria Auxiliadora; Feministes anticapitalistes en xarxa; l’entitat esportiva Atlètic Terrassa Hockey Club; l’entitat de cultura popular comissió d’equitat Drac Baluk Astharot; entitats d’acció humanitària com Asociación Raíces, Microcrèdits per l’Àfrica i Acción contra el hambre; la Unió de jubilats i pensionistes de la UGT; i l’Associació de comerciants de Ca n’Aurell.

Related Articles

Deixa un comentari