Denuncien coaccions del fons voltor Azora per signar contractes de lloguer en frau de llei durant l’estat d’alarma

No Comment

El Sindicat de Llogateres, que aglutina comunitats de veïns de Badalona, Granollers, Hospitalet, Terrassa i Barcelona, exposa en un escrit les pressions del fons voltor Azora/Lazora vers les famílies que viuen en els seus pisos. Tal com ve fent els darrers mesos, ara el Sindicat denuncia “pressions i coaccions” durant l’actual estat d’alarma causat per la pandèmia de la Covid-19, per tal que les famílies que es troben confinades renovin contractes per un període de tres anys, “amagant un contracte de 3 anys en un de 7”, els quals qualifiquen de frau de llei. A la vegada, es denuncia la manca de sensibilitat de la Socimi Azora/Lazora a l’hora de conèixer les situacions de vulnerabilitat dels seus llogaters.

Reproduïm completa la nota de premsa enviada pel Sindicat de Llogateres de Terrassa.


Sobre la situació de renovació dels lloguers condicionats a la crisi sanitària COVID-19 i el Real Decreto 11/2020. 

Les comunitats de Badalona, Granollers, Hospitalet, Terrassa i de la plaça Alfonso Comín i la calle Ripollès de Barcelona, volem posar de manifest​: 

1. ​Com és ben conegut, des de fa mesos, les comunitats de veïns i veïnes afectades per Azora/Lazora mantenim un conflicte obert contra aquesta SOCIMI degut al procés de renovació dels contractes de lloguer. 

2. L’empresa Lazora no ha volgut establir en cap moment una negociació col·lectiva imposant clàusules de renovació totalment abusives i inhumanes; recordem les pujades de fins el 80% pels nous contractes i la signatura de condicions diferents pels 3 primers anys, amagant un contracte de 3 anys en un de 7, incorrent en frau de llei. Això ha estat així fins el punt que ​Lazora va decidir que expulsaria els veïns a la finalització del seu contracte. Recordem també el seus burofaxos intimidatoris en quant a les nostres pancartes denunciant els seus abusos. 

3. En la situació provocada amb la pandèmia del COVID-19, l’estat d’alarma i el confinament general, el fons voltor Azora/Lazora ha tingut la brillant idea de posar-se en contacte amb els veïns i veïnes. 

D’una banda, ​pressiona amb una última oferta de renovació del contracte amb les mateixes clàusules abusives; ​i limita aquesta proposta contractual al temps de vigència de l’estat d’alarma​. 

D’altra banda, utilitza un llenguatge insultant i immoral quan publicita en premsa el seu interès per estudiar les situacions de vulnerabilitat dels seus llogaters, quan mai ha mostrat voluntat de negociació. Ho torna a fer quan, de nou, publicita desinfeccions per empreses especialitzades en les zones comuns dels nostres blocs. I, encara molt més, quan ens envia missatges relacionats amb les campanyes LAZORATEAYUDA o VIDINGENCASA, mostrant-nos indicacions d’activitat física-Ioga per fer aquests dies. 

Vol Azora/Lazora crear una imatge amable desprès del descrèdit resultant de les seves polítiques agressives? 

Necessitem desinfeccions o indicacions de com fer Ioga aquests dies? ​Vol saber Azora/Lazora el què realment necessitem? 

4. Denunciem que Azora/​Lazora condiciona a les famílies a decidir el seu futur durant el període de confinament i pandèmia, seguint imposant pujades abusives i contractes de tres anys emmascarats en 7 anys. 

Només fa unes setmanes, es negaven a renovar els contractes que vencien els pròxims mesos i no donaven cap explicació a les famílies. Però just aquests dies, en plena crisi, la immoralitat i la falta d’empatia envers els seus llogaters arriba a uns extrems inimaginables. ​Així comuniquen la renovació a una familia que acabarà el seu contracte al juny

…hemos tomado la iniciativa de poner en marcha un programa extraordinario de revisión de las condiciones de ​renovación mientras dure el estado de alarma​… En este sentido, nos es grato comunicarle las nuevas condiciones que se aplicarían durante los ​tres primeros años… ​si se acuerda la renovación antes de que finalice el estado de alarma​

Però això no té fi​: a una altra família li comuniquen que haurà d’acceptar i enviar documentació per gestionar un nou contracte en 24/48 hores. O quan a uns altres veïns, després de demanar la moratòria del lloguer, la resposta de Lazora és que aquests diners s’hauran de pagar en un any i amb un interès del 2%. Inacceptable. 

Formes i ​formes de pressió constant ​mitjançant burofaxos que generen confusió als llogaters: quan no especifiquen totes les condicions del contracte, quan amaguen paràgrafs amb lletra petita, quan comuniquen una pròrroga (legalitzada pel govern en estat d’alarma) i afegeixen a la mateixa les condicions abusives proposades amb antelació per una futura renovació i demanen que la pròrroga siga signada el més aviat possible. ​No és això coacció? No és això, de nou, frau de llei? 

Trobem ​intolerable i denunciable​, tant en el fons com en les formes, ​la política empresarial ​de Azora/Lazora. Es mostra com una empresa que ​canvia de directrius constantment pel que fa a les renovacions i condicions de contracte​, fent un ara sí -com jo vull- i ara no -per què jo vull-; ara sí i ara no. 

5. ​Just en aquests moments, vivint aquesta crisi sanitària i econòmica, i com a comunitats de llogaters, ens preocupa la situació de moltes famílies que veuen els seus ingressos disminuïts en aquests mesos, però també als propers. Les mesures imposades pel Real Decret 11/2020 seran insuficients per paliar una futura crisi habitacional. 

Seguirem alçant la veu contra els grans tenedors de vivendes que fins i tot en temps de crisi posen els diners per davant de les persones. 

Acabem amb una frase de Lazora desitjant-los, tanmateix, tornar a la normalitat tras superar aquesta crisi gràcies a la ​responsabilitat, col·laboració i ​unió de tots​. Seguint la seva prèdica, els ​exigim polítiques clares de renovació de contractes de lloguer i sense frau de llei; així com col·laboració per la resolució dels conflictes mitjançant la negociació col·lectiva

#AzoraNegociaYa

Comunitats de veïns i veïnes afectats per Azora/Lazora:

Carrer Montseny, l’Hospitalet
Carretera de Montcada, Terrassa
Carrer Girona, Granollers
Carrer Frederic Monpou, Granollers
Plaça Alfonso Comín, Barcelona
Plaça Pau Vila, Barcelona
Carrer Ripollés, Barcelona
Carrer Indústria, Badalona
Carrer Tresmall, Badalona
Carrer Providència, Badalona

@comunidad_bdn
@VeinesAComin
@Montsenyesqued1
@BloqueGranolle1
@LazoraTRS_Afec

Related Articles

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre