Els CDR i SAT denuncien «atac a la llibertat d’expressió» per part de l’Ajuntament de Terrassa

No Comment
Protesta a l’atri de l’Ajuntament contra les ‘multes polítiques’, el passat febrer. Foto PV

17 persones multades, sense proves, haurien de pagar entre 350 euros i 600 euros

Pep Valenzuela

Representants dels CDR terrassencs i de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) visitaren el passat divendres 16 de febrer la Síndica de Greuges de la ciutat per denunciar que estarien sent víctimes de «persecució» quan realitzen activitats de solidaritat i suport a les preses, exiliades i encausades, així com en defensa de la República Catalana. Les entitats acusen l’Ajuntament d’organitzar aquesta «repressió» tot utilitzant la Policia Municipal per «impedir la llibertat d’expressió», tot fent «identificacions innecessàries» i posant de forma sistemàtica multes administratives, alhora que es mantenen inactius davant els atacs que diversos grupuscles feixistes mantenen des de fa temps a la ciutat (provocacions i amenaces, difusió de discurs de l’odi i la discriminació, boicot a actes, agressions verbals i físiques …).

En sortir de la reunió amb la Síndica, a la seu de la Masia Freixa, al Parc de Sant Jordi, dos representants de les entitats, la Cris i en Franki, informaren en una roda de premsa a les portes de la mateixa dels objectius de la campanya que han posat en marxa. En primer lloc, donar suport a les persones multades. En segon, denunciar públicament i política la repressió, car «no és a l’atzar, l’Ajuntament no vol que exercim els nostres drets d’expressió i acció política». En tercer, exigir que aquesta situació s’aturi, perquè a més, asseguraren, «no pararem, ho continuarem fent», alhora que «actuï contra els grups feixistes per tal que no continuïn provocant insultant i agredint com fins ara».

Pel que fa a la reunió amb la Síndica, els representants dels CDR i SAT l’informaren de la situació, en general, i especialment del cas que va tenir lloc el setembre passat en un edifici en obres abandonat, a la rambleta del Pare Alegre quan un grup de membres del CDR Ponent pretenien posar algunes banderoles i van ser aturats i identificats per una patrulla de la PM. Totes les persones van rebre després multes.

Les entitats van demanar a l’Ajuntament els motius i proves que haurien justificat les multes. Per tota prova, els van presentar una foto d’una pintada antiga en el mur d’aquest edifici. Els CDR i SAT anuncien recurs i al·legació contra el total de multes imposades a 17 persones, primer, per “cridar i fer soroll”, amb 150 euros cada una; segon, per pintar, amb 200 euros; i 3 d’aquestes mateixes persones, a més, per “insultar i menysprear” un agent de l’autoritate amb 250 euros. Un total de 6.700 euros per aquest grup.

En Franki, parlant en nom dels CDR, explicà que la Síndica havia rebut molt bé la informació i que es va comprometre a estudiar-la i verificar si hi ha motiu de greuge, tot considerant l’articulat de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets a les ciutats, així com el codi ètic i de comportament dels funcionaris municipals. Hi ha encara la dita presumpció d’innocència, segons la qual, sense proves suficients, prevaldria la paraula de l’agent policial, que la Síndica ja havia denunciat fa temps, reclamant que sense proves cal arxivament sense més dels casos.

La Síndica es va comprometre a fer seguiment de la situació.

Related Articles

Deixa un comentari