L’escriptora Bel Olid parlarà avui divendres sobre el seu llibre Follem? a través d’Instagram.
Per donar visibilitat al col·lectiu, l’Ajuntament ha pintat alguns elements del mobiliari urbà amb la bandera irisada.
Treballs de pintat de la mitjana de la rambleta del Pare Alegre. Foto: Rafel Casanova BCF
Diumenge 28 de juny se celebra el Dia per l’Alliberament LGTBI+. A aquesta commemoració se suma l’Ajuntament de Terrassa amb un seguit de propostes virtuals, organitzades pel servei LGTBI+ i Polítiques de Gènere, que es podran seguir a través del canal d’Instagram, @genereSTerrassa. Aquest nou compte d’Instagram acollirà reflexions, debats i continguts per repensar la construcció social dels gèneres i les sexualitats, i el diàleg entre les polítiques que vertebren l’eix homedona i les relacionades amb la diversitat afectiva i sexual.
Durant tota aquesta setmana s’està fent una campanya de conscienciació contra els tòpics que envolten les persones, famílies i relacions LGTBI+, a través d’una proposta de reptes a través d’Instagram. Avui divendres, 26 de juny, l’escriptora Bel Olid parlarà sobre el seu llibre Follem?, també a través d’aquesta xarxa social, on, a més, es publicaran una sèrie de vídeos de diferents entitats i serveis que, a banda del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual de Gènere (SAI DASIG), han estat atenent les necessitats de la població LGTBI+ a Terrassa durant el confinament.
D’altra banda, entitats adherides al Pacte per la Diversitat Afectiva, Sexual de Gènere (Pacte DASIG) organitzaran actes durant la setmana, amb el suport del Servei LGTBI+, com és el cas de la Llibreria Synusia, que el passat dimarts, 23 de juny, va encetar una lectura guiada del llibre “Brujería y contracultura gay”; o l’associació LGTB Terrassa, que ha organitzat unes xerrades virtuals amb activistes LGTBI+, a través del seu canal d’Instagram, a més del nou Espai de Trobada LGTBI+ virtual setmanal que té previst inaugurar el 30 de juny l’entitat, a través de la plataforma Jitsi.
La regidora de LGTBI+, Jennifer Ramírez, ha animat la ciutadania a seguir el nou canal d’Instagram, i en concret les propostes al voltant del 28 de juny, per mantenir “el suport social a una causa que malauradament encara requereix la mobilització de tothom”. “El fet de no poder-nos trobar en actes públics no ha de fer-nos invisibles, tothom pot aportar quelcom en aquesta lluita, tot i la distancia: un story, un comentari, un like, un tweet… són maneres també de dir ‘jo estic amb la lluita per la no discriminació de cap opció sexual o de gènere’, ha expressat la regidora, que ha afegit: “en moments d’emergència sanitària no hem de deixar de reivindicar els drets de totes les persones, pot semblar que no sigui necessari però ho és, potser fins i tot encara més”.
Adhesió a la campanya de la Xarxa SAI de Catalunya
L’Ajuntament s’adhereix també a la campanya de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI) de Catalunya que proposa, a les poblacions que acullen els més de 90 SAI de Catalunya, pintar algun element del mobiliari urbà amb la bandera irisada per tal de donar visibilitat al col·lectiu LGTBI+. A Terrassa s’han pintat tres nous bancs a la plaça de la Dona, i s’ha pintat també la mitjana que separa els carrils d’entrada i sortida de Terrassa a la rambleta del Pare Alegre, a l’alçada dels jutjats.
La commemoració del dia de l’alliberament LGTBI+ té els seus orígens en els aldarulls d’Stonewall, uns enfrontaments entre manifestants i policies arran un seguit de detencions i comportaments policials abusius al local Stonewall Inn, de Nova York, on s’aplegava clientela homosexual, el 28 de juny de 1969.
Deixa un comentari