Amical Mathausen i l’Ajuntament de Terrassa signen protocol en la inauguració de l’exposició de Francesc Boix

No Comment
Inauguració de l’exposició, amb presència de públic i representants de grups municipals i l’alcalde Vega. Foto Rafel Casanova BCF

El president de l’Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme d’Espanya, Enric Garriga, i l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, van signar ahir a la tarda un protocol entre l’Ajuntament de Terrassa i l’entitat, que estableix una col·laboració estable per programar i gestionar de manera conjunta iniciatives, acords i intercanvis de coneixements.

El protocol és fruit d’un acord de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa i s’emmarca en el programa de Memòria Històrica. En el mateix acte, que va tenir lloc al Castell Cartoixa de Vallparadís, es va inaugurar l’exposició “Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf”. Hi van assistir el regidor de Qualitat Democràtica, Javier Garcia, així com portaveus dels grups municipals i altres membres de la corporació local.

Després de la signatura del protocol i dels parlaments de l’alcalde, del president de l’entitat i de la comissària de l’exposició, la historiadora Rosa Toran, els assistents van visitar l’exposició. “Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf”, produïda pel Museu d’Història de Catalunya, és una retrospectiva sobre la figura del fotògraf català que va fotografiar l’horror dels camps d’extermini nazis mentre ell mateix era presoner a Mauthausen. La mostra s’exhibeix a Terrassa amb motiu del 40è aniversari de la legalització de l’Amical, que va començar com a organització clandestina el 1962 i no va ser legal fins 16 anys després. El Castell Cartoixa acollirà l’exposició fins al 16 de desembre.

Related Articles

Deixa un comentari