Ballart considera “necessàries” les mesures de contenció de la covid-19 que s’aplicaran a partir de divendres, que inclouen el tancament de bars i restaurants

No Comment

L’Alcalde anuncia contactes amb tot el sector de la restauració de la ciutat per valorar l’impacte que patiran i de cara a preparar ajuts des del consistori.

El govern municipal titlla la situació com a “greu” i preveu un augment de casos positius en els pròxims dies.


“Davant la informació canviant que rep la ciutadania, demanem a la Generalitat uns missatges més clars i concisos”, ha estat la primera intervenció de l’Alcalde Jordi Ballart, en una roda de premsa realitzada avui dijous, en la qual el govern municipal ha volgut valorar les noves mesures anunciades per la Generalitat per fer front a la “fase inicial de la possible segona onada de la covid-19”, segons les seves paraules. Aquestes mesures seran efectives partir de demà divendres.

Malgrat aquest retret, i el desconeixement de molts detalls de les mesures anunciades, Ballart ha assegurat total corresponsabilitat a l’hora d’aplicar-les: “creiem que les restriccions són totalment necessàries, ara esperem saber-ne més detalls”, ha expressat. També ha incidit en què “la pandèmia demana esforços”, que la situació és greu, i ha assegurat que les dades indiquen que hem de ser contundents, reduint la mobilitat i la interacció social”. També ha reconegut que les mesures “són necessàries de cara a evitar un confinament total”.

L’Alcalde ha indicat que s’iniciaran contactes “de manera imminent amb els sectors més afectats, per tal d’emprendre accions que els ajudin a recuperar-se de la situació”. A banda dels ajuts que ha promès la Generalitat, “l’Ajuntament vol treballar en noves mesures, per això volem escoltar els neguits del gremi, i a partir d’aquí oferir-los tot el suport possible”, ha expressat Ballart.

Més vigilància policial

Pel que fa a mesures previstes des del consistori, s’ha anunciat més vigilància als carrers de la ciutat per evitar aglomeracions de gent. Per això, es demanarà que “més agents dels Mossos ajudin a la Policia Municipal”, tot indicant que s’ha “acordat amb els Mossos quins són els espais i punts més complicats”. També ha expressat l’Alcalde que no comparteix que “la gent des del seu balcó es posi a denunciar a altres ciutadans, aquesta tasca correspon a la policia”. 

ballart albert polo rdp 15.10.20 L’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb els regidors Isaac Albert i Mónica Polo, en roda de premsa avui 15 d’octubre.

Entre altres mesures, els centres universitaris de la ciutat faran classes telemàtiques des d’avui mateix. Pel que fa a la recomanació d’intensificar el teletreball, Ballart ha expressat que s’ha aturat el pla de retorn dels treballadors municipals i “s’ha reactivat tot el teletreball possible”. Només hi haurà l’assistència presencial que es considera essencial, de forma que seguiran tots els serveis d’atenció ciutadana. Per ara, els parcs infantils no es tancaran a les 20 hores. Les instal·lacions esportives estaran “tancades dissabtes i diumenges, exceptuant quan hi hagi competicions”, ha descrit l’Alcalde.

Albert: “Estem ajornant la crisi, ho veurem millor al gener”

Per la seva banda, com a regidor d’Empresa i Ocupació, Isaac Albert ha expressat que els sectors més afectats són lògicament els bars, restaurants i comerços, mentre que a les empreses l’impacte “encara no ho és tant mentre estiguin vigents els ERTO”. Avisa però que “estem ajornant la crisi, que serà observarem millor al gener” amb el cobrament de taxes municipals a comerços. Llavors se sabran les dades reals de tancaments: “encara que ho veiem als carrers amb les baixades de persianes, no tenim notificacions oficials de tancaments”.

De cara el dia 1 de novembre i la celebració de Tots Sants, l’Alcalde ha recomanat planificar les visites al cementiri i no anar-hi en massa aquest dia, malgrat que la previsió no és de tancar-ho. També ha avançat que les parades de venda de castanyes només s’autoritzaran de forma limitada si tenen una activitat comercial, “com ara la Castanyera de la Rambla”.

Actualment hi ha 77 persones ingressades en planta dels hospitals de la ciutat i 11 a l’UCI. Malgrat que els darrers dies hi ha hagut menys casos, Ballart ho associa a la relaxació en els controls dels dies de pont, però ha avisat que “la previsió és que els casos augmentin”. El risc de rebrot es manté en 405 punts, i la taxa de reproducció a la ciutat és d’1,03.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari