Denúncia de Prou Barreres! sobre busos amb rampa avariada, ‘no podem baixar la guàrdia’

No Comment

El Ple d’ahir va tractar la denúncia de Prou Barreres!, amb data de 26 d’octubre, contra l’utilització conscient d’autobusos amb la rampa d’accés per a persones amb diversitat funcional avariada, com és el cas de l’autobús número 127 del transport urbà de Terrassa, a la línia Hospital, que va deixar palplantada a la parada una usuària: «que m’esperi al proper», denunciava en un missatge enviat via les xarxes socials, amb les paraules #discriminació i @tmesa. «No he pogut pujar perquè no va la rampa», aclaria, «és la pera, cada dia una sorpresa».

Mentrestant, en Joan Vila, un dels activistes de l’entitat, afirmava en un altre comunicat, també via xarxes: «Avui doble discriminació… no tenen vergonya». Joan afegia: «Van comprar 4 autobusos de segona mà i a un ja li van haver de posar la manual… i ara queden 3 i van fallant…, avui ha estat el bus 127 de la línia H i un altre en la línia 2». Tot concloent: «No entenem com una ciutat que es va comprometre en un pacte pro-accessibilitat… compra uns autobusos sense garantir l’accés de totes les persones».

A la reunió del Ple, interpel·lat per la regidora d’ERC-MES Carme Labòria, el regidor responsable de l’àrea, en Marc Armengol, va garantir que aquest tema ja s’havia resolt, assegurant que havia trucat a TMESA per demanar que traguessin de circulació el citat autobús.

Autobús denunciat amb la rampa avariada. Foto tuiterProuBarreres Autobús denunciat amb la rampa avariada. Foto tuiterProuBarreres

A Terrassa, assegura en Joan Vila, s’ha assolit un nivell d’atenció en relació amb l’accessibilitat i mobilitat urbana bastant bo, «tenim un pacte de ciutat modèlic», reconeix, «però l’hem de fer complir; no podem admetre situacions com aquesta». En aquesta línia, tot reconeixent la feina feta, afegeix que «la veritat és que cal mantenir vigilància total, si et despistes te la foten».

És el cas de comprar autobusos que no tenen garanties, per exemple, i de «fer-los sortir sabent que no funciona la rampa, tot esperant que no hi haurà usuaris que la necessitin». Aquests fets demostren que no es pot baixar la guàrdia, «cal un canvi de mentalitat que encara no hi és», afegeix en Joan, i com es pot comprovar no s’està parlant de ciutadanes sense responsabilitat.

Related Articles

Deixa un comentari