El mapa ‘Pedal a pedal’ recull la distància i el temps entre dos punts en bicicleta

No Comment

Amb l’edició d’aquest plànol, l’Ajuntament de Terrassa vol promocionar la mobilitat en bicicleta dins la ciutat.


Per tal de promoure l’ús de la bicicleta entre la ciutadania, l’Ajuntament, des del servei de Mobilitat, ha dissenyat un
mapa que, sota el títol ‘Pedal a pedal’, recull diversos itineraris i calcula la distància i el temps que hi ha entre diversos punts claus de Terrassa. A mode d’exemple, el mapa detalla que podem anar en bicicleta de la Plaça Vella a l’Estació del Nord en només 5 minuts, de la plaça del Roc Blanc a la plaça del Doré en 8 minuts o recórrer els 1.700 metres que separen el Centre Cívic Francesc Macià de la plaça de Ca n’Anglada pedalejant durant 9 minuts. El plànol incorpora els principals elements de mobilitat de la ciutat i també alguns punts d’interès cultural, social o econòmic ja que són espais que generen mobilitat.

Es pretén que plànol sigui una eina útil pels ciutadans i ciutadanes, a més que pretén convidar a la reflexió i a la promoció del canvi modal per moure’s d’una manera més saludable, segura i sostenible per la ciutat. Des de l’Ajuntament es vol promoure l’ús de mitjans de transport privats no contaminants dins el marc de la revolució verda, un pla transversal que pretén actuar sobre diversos aspectes i àmbits per fer una ciutat millor, amb menys trànsit, menys soroll i menys contaminació. Des de l’Ajuntament s’afirma que, en el context generat per la crisi de la Covid-19, l’ús de vehicles sostenibles individuals esdevé una bona manera de moure’s garantint la distància física.

L’Ajuntament farà difusió del ‘Pedal a pedal’ a través de tots els seus mitjans digitals habituals, com la web i també en els seus diferents perfils a les xarxes socials. D’aquesta manera, la ciutadania es podrà descarregar el mapa i tenir-lo a l’abast a l’hora de desplaçar-se per Terrassa en bicicleta.

El ‘Pas a pas’ també s’amplia

El servei de Mobilitat també ha actualitzat el mapa ‘Pas a pas’, el qual es va posar en marxa l’any 2017. En aquest cas, es tracta d’un plànol on es detallen temps i distàncies entre diferents punts de la ciutat, anant a peu. 

Per a més informació:
https://www.terrassa.cat/pedal-a-pedal

https://www.terrassa.cat/bicicleta

https://www.terrassa.cat/pasapas

Related Articles

Deixa un comentari