Es constitueix el Comitè Organitzador Local (CLO) de Terrassa de Primàries Catalunya

No Comment

En un comunicat de l’ANC-Terrassa per la Independència, fet públic el dimarts 5 de novembre, s’informava sobre la primera reunió del Comitè Organitzador Local (CLO) que, format per representants de diverses entitats i per persones a nivell individual portarà el timó de l’organització de Primàries Catalunya a Terrassa.

Primàries Catalunya és una iniciativa innovadora que pretén canviar el sistema pel qual s’escullen els candidats per ocupar els càrrecs de regidors i d’alcalde als diferents ajuntaments de Catalunya. A diferència dels partits tradicionals en els quals, a través d’un sistema de primàries, escullen els seus candidats a partir d’una llista proposada i aprovada per les cúpules de cada partit, Primàries Catalunya aposta per la participació dels ciutadans en la confecció d’aquestes llistes.

Tothom pot participar-hi i tothom pot ser, si ho desitja, candidat. Només cal inscriure’s a la llista d’electors de Primàries Catalunya. Qui, a més, desitgi formar part de la llista, haurà de fer una segona inscripció a la llista de possibles elegibles. El dia 2 de febrer es faran aquestes eleccions que confeccionaran la llista definitiva de Primàries Catalunya i que es presentarà a les properes eleccions municipals.

El CLO de Terrassa és el responsable de l’organització d’aquestes eleccions primàries i ha de posar els mitjans perquè es puguin tirar endavant amb totes les garanties. Les principals tasques que haurà d’afrontar seran:

-Assegurar que hi ha un nombre d’electors suficient per garantir que la llista definitiva representi el màxim de sensibilitats de tota la ciutadania de Terrassa

-Treballar per tal que hi hagi candidats suficients per omplir la llista electoral i que aquesta sigui el màxim de transversal possible per tal que la seva feina posterior, a l’ajuntament, pugui afrontar els reptes d’un equip de govern abocat a resoldre les qüestions que tota la ciutadania pugui plantejar.

-Donar suport a la confecció del programa electoral, que haurà de ser redactat pels candidats que surtin d’aquest procés de Primàries

-Vetllar per tal que tot el procés compti amb el suport tècnic, personal i legal necessari perquè aquest procés de Primàries sigui completament transparent.

-Coordinar els diferents actors necessaris per tirar endavant un projecte d’aquesta envergadura.

Actualment, i amb el suport de Terrassa per la Independència · Assemblea Territorial de Terrassa, ja està en marxa el sistema d’inscripció com a electors i com a candidats. Qui hi estigui interessat, pot trobar més informació o inscriure’s de manera telemàtica a la web https://primariesterrassa.cat/

En aquesta primera etapa, el CLO de Terrassa està format per representants de les tres entitats que, de moment, donen suport a aquest procés: Terrassa per la Independència, Demòcrates de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència i diverses persones a títol individual. Aquest CLO treballarà per incorporar-hi altres persones i associacions que el facin més divers i obert.

Related Articles

Deixa un comentari