La CUP demana ‘pla de mandat’ amb una ‘nova fórmula de govern’ liderada per TeC i ERC-MES

No Comment

«Aquesta conjuntura, ens brinda moltes oportunitats, sobretot en relació a com afrontem aquesta darrera part de mandat i quines mesures es prenen per garantir no sols un Ajuntament que respecti les llibertats i drets de les terrassenques sinó també que demostri com la lluita pels drets nacionals no es pot entendre sense afrontar la situació d’emergència que viu la ciutat.»

Sobre la base d’aquestes consideracions, la CUP egarenca entra en el debat sobre la crisi de govern a la ciutat i fa una proposta pública i oberta a la ciutadania: «S’ha de parlar de pla de mandat, per curt que sigui». I no només parlen de mandat, sinó que indiquen a quina fórmula de govern podrien donar suport en base a aquest programa, «una nova fórmula de govern liderada pels grups municipals de Terrassa en Comú i Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres.»

Per aquests motius, la CUP mostra la seva contrarietat pel que «no només no se’ns ha cridat per mantenir cap trobada formal amb el grup municipal que possiblement acabarà accedint a l’alcaldia – malgrat el nostre suport sigui fonamental per a que aquest fet es produeixi- sinó que tampoc hem rebut cap full de ruta o unes mínimes línies programàtiques que haurien de guiar aquests 18 mesos que queden de mandat. Ens costa d’entendre com es pot plantejar un canvi en el model de ciutat si no és posant sobre la taula de quina manera ho afrontarem.». Així com amb el fet, paradoxal, que «Terrassa en Comú malgrat haver posat sobre la taula en infinites ocasions la incapacitat de governar del PSC, no els descartava com a socis de govern.»

Text íntegre del comunicat-convocatòria de la CUP-Terrassa:

La situació per la qual està passant l’Ajuntament de Terrassa és complexa i extraordinària, de la mateixa manera que ho és la realitat política actual. L’acte de compromís de Jordi Ballart ha deixat el consistori en una posició inèdita que requereix d’una resposta a l’alçada per part de tots els partits que formem part del Ple.

Aquesta conjuntura, ens brinda moltes oportunitats, sobretot en relació a com afrontem aquesta darrera part de mandat i quines mesures es prenen per garantir no sols un Ajuntament que respecti les llibertats i drets de les terrassenques sinó també que demostri com la lluita pels drets nacionals no es pot entendre sense afrontar la situació d’emergència que viu la ciutat.

L’Ajuntament, davant d’aquests moments, essent la institució pública que tenim més a prop, hauria d’obrir-se i desplegar-se, amb la finalitat d’afavorir l’apoderament ciutadà que viu la nostra ciutat, però també ha de començar a fer efectiu un canvi en el model de ciutat on totes les terrassenques, sobretot les més vulnerades, vegin canvis efectius en les seves condicions de vida.

En canvi, en comptes d’aprofitar aquesta nova correlació de forces que podria ajudar a formar un nou govern a la ciutat, precisament, per posar sobre la taula un projecte polític programàtic de cara als 18 mesos que resten de mandat amb la finalitat de millorar les condicions materials de vida de la classe treballadora, sembla que alguns grups municipals estan més preocupats per cobrir una estratègia electoralista, que no pas pels veritables interessos de la nostra ciutat.

En aquest sentit, fins i tot, hem pogut viure la proposta d’un govern de concentració en el que Terrassa en Comú malgrat haver posat sobre la taula en infinites ocasions la incapacitat de governar del PSC, no els descartava com a socis de govern.

Avui mateix se celebrarà la junta de portaveus prèvia al ple extraordinari que hem de celebrar davant la dimissió de l’alcalde de la nostra ciutat i de 5 regidores de govern. Tanmateix, no només no se’ns ha cridat per mantenir cap trobada formal amb el grup municipal que possiblement acabarà accedint a l’alcaldia – malgrat el nostre suport sigui fonamental per a que aquest fet es produeixi- sinó que tampoc hem rebut cap full de ruta o unes mínimes línies programàtiques que haurien de guiar aquests 18 mesos que queden de mandat. Ens costa d’entendre com es pot plantejar un canvi en el model de ciutat si no és posant sobre la taula de quina manera ho afrontarem.

En aquest sentit, des de la CUP, conscients de quin és el nostre paper, el temps que resta de mandat, que el govern a qui donarem suport governarà en minoria i els límits de la institució que hem conegut de primera mà després de més de dos anys d’experiència dins el camp de la política institucional a la nostra ciutat, creiem que és necessari començar a afrontar, no a nivell discursiu sinó a nivell material, què es pot fer en aquests 18 mesos.

S’ha de parlar de pla de mandat, per curt que sigui. En aquest sentit, volem plantejar unes propostes programàtiques de mínims, senzilles, factibles i de consens que per nosaltres son prioritàries a d’altres mesures tenint en compte el context en el que ens trobem, com a condició per podar donar suport a una nova fórmula de govern liderada pels grups municipals de Terrassa en Comú i Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres.

Entenem que el context nacional és el què ens ha dut a aquest escenari. Com vam dir, nosaltres no donarem suport ni explícit ni implícit al bloc del 155. Però som una força municipalista que no podem entendre que per aquest simple fet el canvi s’hagi de validar. Com ja hem estat fent durant aquests més de dos anys, la nostra és una proposta de canvi efectiu per a les condicions de vida de les terrassenques, afrontant tant les situacions d’emergència com el canvi profund en el model social.

Així doncs, considerem que aquesta és una oportunitat per demostrar que el canvi no només és possible sinó que és en favor de la ciutadania. I perquè això sigui així, és necessari que tinguem clar un full de ruta local que assenti, durant aquests propers 18 mesos, una nova administració, transparent, efectiva en combatre les situacions de crisi social que vivim i que obri un nou període on la ciutadania sigui l’agent real de la transformació

En base a tot l’exposat i per prendre la decisió definitiva de quin serà el nostre posicionament, i per tant, el sentit del nostre vot, de cara al ple extraordinari, convoquem una assemblea oberta que tindrà lloc el proper dimecres a les 19h a la sala d’actes del centre cívic President Macià i a la que us convidem a tots i a totes a participar-hi.

Related Articles

Deixa un comentari