La residència i centre de dia a Sant Pere Nord, una realitat cap al 2025

No Comment

Amb una inversió de 9,8 milions d’euros, les obres s’iniciaran el 2023, ha anunciat avui la consellera de Drets Socials en visita a la ciutat.

L’equipament tindrà 90 places de residència per a gent gran i 20 places de centre de dia.


Novetats importants i esperades sobre la construcció de la residència de gent gran al barri de Sant Pere Nord. Un equipament que inclourà també un centre de dia, i que s’ubicarà en un solar cedit per l’Ajuntament de Terrassa a l’avinguda del Vallès, número 477.

La manca de places de residències públiques és notòria a la ciutat, tal com ha reconegut l’alcalde Jordi Ballart, que ha acompanyat la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, la qual ha visitat la ciutat per explicar les novetats al voltant d’aquest futur equipament.

La Generalitat preveu iniciar el procés de licitació de la nova residència i centre de dia el primer semestre d’aquest any, i que les obres s’iniciïn l’any 2023 i puguin acabar-se el 2025. S’hi destinaran 9,8 milions d’euros procedents dels Fons Europeus Next Generation, ha explicat Violant Cervera, que ha destacat que “aquesta residència pública estarà adaptada al model arquitectònic basat en els principis d’Atenció Centrada en la Persona (ACP), que té en compte l’autonomia personal, la individualitat, la independència, la inclusió social i la participació en l’espai comunitari”.

Així doncs, l’equipament tindrà 90 places de residència de gent gran i 20 places de centre de dia. L’espai residencial es dividirà en mòduls de llar que acolliran entre 16 i 20 persones, com a màxim, creant entorns més similars als d’un edifici particular i generant espais tranquils i segurs. Cada unitat de convivència o mòdul de llar
s’organitza en un mínim del 70% de dormitoris independents individuals per preservar la privacitat i intimitat.
També hi haurà espais comuns, amb cuina-office, menjador, sala d’estar i sortida a espais exteriors.

L’alcalde Ballart i la consellera Cervera han explicat en una reunió per explicar com i quan hi haurà la nova residència i centre de dia. Han estat convidats a la trobada la Comissió de Residències Públiques i l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Pere Nord com i quan . Han participat a la reunió altres regidors de l’Ajuntament de Terrassa, responsables d’àrees de la Generalitat. FOTOS: Rafel Casanova BCF

La residència tindrà espais d’atenció especialitzada: sales o espais d’estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents.. També comptarà amb espais exteriors com elements socialitzadors i terapèutics, amb racons per diferents usos (hort, passeig, solàrium…), que afavoreixen la vida activa i saludable i fomentin la independència en espais segurs i controlats. Igualment, es contemplen fer espais per fomenten l’estimulació cognitiva (jardins terapèutics, jardins PALMLÖLF, hort, herbes aromàtiques…), i un passadís al voltant del jardí.

Obres d’adequació a la residència Mossèn Homs

D’altra banda, la consellera Cervera ha explicat que es duran a terme les obres d’adequació a la residència per a gent gran Mossèn Homs de Terrassa. Concretament, es reformarà la planta baixa, per a ubicar la part administrativa, i les plantes 3 i 4 per millorar els serveis que s’hi ofereixen. Es preveu que les obres s’iniciïn el segon semestre de 2023 per un valor de 4,2 milions d’euros.

 

Related Articles

Deixa un comentari