El dijous 15 de març es va obrir el termini perquè les entitats que hi vulguin formar part puguin presentar les seves candidatures
Estarà formada per 5 representants d’entitats ciutadanes, 5 persones expertes en matèria de transparència en l’àmbit de la gestió documental, el dret, la comunicació i la gestió pública, i per la Síndica Municipal de Greuges
L’Ajuntament de Terrassa ha impulsat la creació d’una Comissió Ciutadana de Transparència que s’encarregui de realitzar una avaluació externa i independent de la transparència municipal, recollir propostes i suggeriments que pugui formular la ciutadania en relació amb la transparència, facilitar l’accés a la informació i el bon govern i formular propostes de millora en aquest àmbit. Així es va acordar en el Ple Municipal del mes de gener amb el vot favorable de tots els grups polítics municipals.
La Comissió Ciutadana de Transparència estarà formada per 5 representants d’entitats ciutadanes, 5 persones expertes en matèria de transparència en l’àmbit de la gestió documental, el dret, la comunicació i la gestió pública, i per la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa.
Les entitats i associacions que hi vulguin formar part poden presentar les seves candidatures a partir d’aquest dijous, 15 de març, fins al 16 d’abril. Hi pot optar una persona de cada una de les entitats de la ciutat, i d’àmbit supralocal, que estiguin inscrites al Registre Municipal d’Entitats, presentant candidatura a través de la seu electrònica municipal https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=7900 o presencialment, en una Oficina d’Atenció Ciutadana. Les bases reguladores de la convocatòria es poden consultar aquí.
La Comissió Informativa especial en matèria de Transparència serà l’encarregada de valorar i nomenar les candidatures que ocuparan les 5 representacions d’entitats ciutadanes locals o supralocals dins la Comissió Ciutadana de Transparència.
L’impuls d’aquesta comissió es planteja com a una oportunitat d’avançar en matèria de transparència en l’activitat municipal, en un escenari de diàleg permanent i d’escolta activa, que són dos dels pilars en què es fonamenta el Govern Obert.
Deixa un comentari