Malestar i reclamacions dels treballadors del CAAD davant les propostes del regidor Noel Duque

No Comment

Comunicat del comitè d’empresa d’Eco-equip referent a la gestió del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD)

«Ens estem començar a cansar de comentaris polítics que tenen tan poc fonament, que més que propostes de gestió ben planificades semblen promeses electorals i que l’únic que ocasionen és confusió i nervis als treballadors del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD)», proclama el comitè d’empresa d’Eco-Equip, actual gestor del servei, en referència a la proposta de Noel Duque, regidor de Benestar Animal de l’Ajuntament de Terrassa, per via d’un article publicat en el Diari de Terrassa el passat 27 d’agost.

En aquest article, sobre la gestió del CAAD, apunten des del comitè d’empresa en un comunicat fet públic el 9 de setembre, el citat regidor anunciava la voluntat municipal de «treure a concurs la gestió del CAAD perquè una entitat animalista es faci càrrec, i això suposaria la implantació d’un nou model de gestió que vol fer del refugi un centre de transició i per a lluitar contra l’estigma del gos perillós, que els voluntaris juguin un paper en el canvi, atenció a les famílies, campanyes de sensibilització».

La proposta, recorda el comunicat, planteja que la licitació comportarà la subrogació de l’equip de treballadors municipals mantenint les condicions laborals. Tot això, a més, destaquen des del comitè d’empresa amb «sorpresa», encara hauria de ser més barat.

El comunicat afirma que «el regidor té dret a aportar totes les propostes que cregui adequades per a ser valorades, igual que qualsevol entitat animalista que vulgui participar aportant idees per a millorar». Però, «ens estem començar a cansar de comentaris polítics que tenen tan poc fonament, que més que propostes de gestió ben planificades semblen promeses electorals i que l’únic que ocasionen és confusió i nervis als treballadors».

Casament, informen, perquè no és la primera vegada que el regidor Duque treu el tema a la palestra pública via articles als diaris. Recorden que l’any passat ja havia publicat un article al citat diari, «amb la mateixa falta de respecte, sense informar els treballadors ni el comitè d’empresa, ocasionant el mateix malestar». En aquell moment, després de l’article, la regidoria va convocar una reunió amb la plantilla i «ens van explicar un projecte que no tenia molt a veure amb el que expliquen ara», principal, destaquen, perquè suposadament volien que la gestió del CAAD la portés directament l’Ajuntament. Finalment, en Duque «es va comprometre a informar del detall de tot per a no crear angoixa». Ara però, tornem a ser-hi, car que «aquest comunicat demostra la seva falta de paraula i a tornat a provocar malestar entre les treballadors».

D’altra banda, i entrant en el contingut de les propostes fetes públiques pel regidor Duque, el comunicat del comitè d’empresa assegura: «no ens creiem que el nou model que es vol implantar sigui més econòmic. Primer perquè l’Ajuntament, que sapiguem, a dia d’avui, no ens ha donat cap informe que així o verifiqui, i agafant la seva comparativa amb Sabadell, és impossible ja que a Sabadell només tenen un 30% de la plantilla que tenim a Terrassa; a Sabadell tenen instal·lacions pròpies i un suport d’una entitat animalista amb moltíssims anys d’experiència».

En conseqüència, el comitè demana a l’Ajuntament, si vol canviar la gestió actual, «que faci el favor de presentar un informe seriós que així ho demostri i, per suposat, que ens informi als representants legals dels treballadors tal com diu la Llei, i si no és així, que és deixi ja de populismes».

Related Articles

Deixa un comentari