Residències públiques: Lluitarem perquè les persones visquin amb dignitat

No Comment

Comença activitat la Comissió de Residències Públiques de Terrassa

Lluitarem perquè les persones visquin amb dignitat

A Terrassa amb més de 215.000 habitants, no s’ha construït cap residència pública a l’època democràtica. Terrassa només compta amb una residència pública, la de Mossèn Homs, que no cobreix les necessitats reals.

Està previst fer una Residència per 120 persones i Centre de dia per 30 persones a Terrassa, com a resultat del conveni signat entre Ajuntament de Terrassa i Generalitat, el juliol de 2006.

Membres de la Comissió. Membres de la Comissió.

Volem destacar la importància d’aquest equipament social en el conjunt de tota la ciutat i comarca de Terrassa, ja que és una necessitat molt important per a la gent gran, donada la mancança de residències públiques a la ciutat, si es té en compte que hi ha una demanda creixent per l’envelliment de la societat. La societat actual comporta l’augment de persones amb edat avançada i s’ha de donar resposta a aquesta situació. Tots coneixem els elevats preus que comporten les residències privades que moltes famílies no poden assumir. Per tant, queda palès que aquests equipaments són molt importants per a la ciutat i entre tots hem d’assumir la consecució de la seva construcció.

botomalarrassa

Des de l’AVV de Sant Pere Nord, porten molts anys reivindicant i lluitant per aconseguir que es facin residències públiques a Terrassa, una d’elles ubicada al seu barri, però ens trobem que la Generalitat no prioritza la consecució d’aquests equipaments públics.

Creiem que no ens podem permetre el luxe de més endarreriments i volem que la Generalitat iniciï d’una vegada les actuacions per iniciar les obres.

Donat que es tracta d’equipaments de ciutat, es va convocar a totes les entitats interessades per representar els interessos de la gent gran de Terrassa. El 12 de desembre de l’any passat es va constituir la Comissió de les Residències Públiques de Terrassa amb la FAVT, AV de Sant Pere Nord, AV de Ca n’Anglada, AV de Can Roca, AV de les Carbonelles, IAIOFLAUTES de Terrassa, Membres del Consell de la Gent gran, Federació de Casals de la Gent gran. Hem pres contacte amb l’Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa (OCM) amb l’objectiu de buscar més informació relacionada amb la gent gran: Llei de la dependència, Estadístiques i gràfiques sobre l’envelliment de la població, situació de les Residències, etc…

El 10 de març d’enguany es va fer un programa sobre les Residències Públiques a Canal Terrassa, al qual va assistir la comissió i es va donar molta informació de com està la situació.

Hem tingut contactes amb d’altres ciutats de Catalunya com Santa Coloma (SOS gent gran), on es planteja una situació semblant a Terrassa i hem quedat de fer actes de protesta conjunts.

Els dies 1 i 2 abril participarem en la Fira de la Gent gran al Recinte Firal de la Av. 22 de Juliol amb l’objectiu d’informar i recollir signatures per aconseguir més Residències Públiques per la ciutat i les persones que viuen en ella.

No deixarem de lluitar fins que les nostres persones grans visquin amb dignitat.

Comissió de Residències Públiques de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari