TeC acusa d’irresponsabilitat el govern local per l’obertura de la nova superfície comercial

No Comment

Terrassa en Comú acusa el govern municipal d’actuar amb «falta de criteri, de capacitat d’anàlisi i de desenvolupament d’un model de ciutat». L’organització política, el grup més gran a l’oposició municipal, arriba a aquestes conclusions en considerar que l’obertura de la nova superfície comercial i benzinera que acaben de tenir lloc a la ciutat, que «generen ocupació, i ho hem de celebrar», però la gran irresponsabilitat que suposa no preveure també «quin serà l’impacte sobre el petit comerç».

A seguir, el text íntegre del comunicat públic de TeC:

L'alcalde Ballart amb el conseller Puig i el soci de govern, Sàmper (a l'esquerra) a la inauguració de la superfície comercial. Foto Gabinet Premsa Ajuntament TRS L’alcalde Ballart amb el conseller Puig i el soci de govern, Sàmper (a l’esquerra) a la inauguració de la superfície comercial. Foto Gabinet Premsa Ajuntament TRS

Una ciutat gran i complexa com Terrassa és un sistema en el qual totes les seves parts estan interrelacionades. Això vol dir que qualsevol decisió tindrà efectes en diverses parts o aspectes de la ciutat. Per tant, el govern de la ciutat ha de tenir la capacitat de mesurar els impactes que tindran les seves decisions. I, sobretot, és imprescindible que disposi d’un model de ciutat.

Un model i un horitzó cap al qual vulgui avançar, i que orienti les decisions. Un model que respongui a uns objectius clars. Que permeti dotar de coherència les diferents accions i sigui capaç de generar efectes desitjats i controlats.

L’obertura d’una nova superfície comercial i una benzinera generen ocupació, i ho hem de celebrar. Però fer d’alcalde o de govern de la ciutat no només és sortir a la foto de la inauguració. A més, té l’obligació i la responsabilitat de considerar i analitzar la complexitat de qualsevol decisió. Ha de preveure, per exemple, quin serà l’impacte sobre el petit comerç de proximitat, clau també per generar ocupació, però també en l’estructuració i el manteniment de la cohesió social dels barris. Té la responsabilitat també de pensar si la decisió és coherent amb l’assoliment d’una mobilitat més sostenible.

Aquesta és una reflexió que serveix per a la majoria de decisions estratègiques preses pel govern. Ens agradaria conèixer els resultats de l’anàlisi que hagi fet el govern sobre conseqüències, positives o negatives, que comporten les seves decisions.

Un govern ha de ser conscient de totes les conseqüències de les decisions que pren. En cas contrari, seria una gran irresponsabilitat. La falta de criteri, de capacitat d’anàlisi i de desenvolupament d’un model de ciutat serien una mostra de no estar a l’alçada del que demanaria el govern d’una gran ciutat com Terrassa. Malauradament, constatem que es pot governar Terrassa sense això.

És l’hora d’una ciutat a la mida de les persones.

Terrassa en Comú

Related Articles

Deixa un comentari