TeC insta l’Ajuntament de Terrassa que doni suport i s’adhereixi a la Vaga Feminista del 8 de març

No Comment

El grup municipal de Terrassa en Comú informa que ha presentat, de cara el plenari corresponent al mes de febrer, un acord de Junta de Portaveus de suport i adhesió a la Vaga Feminista del pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una proposta que van llençar les feministes argentines al crit de “Ni una menys, vives ens volem” i que s’ha convertit en una mobilització global. L’acord de TeC ha estat traslladat també al Consell Comarcal del Vallès Occidental, tot demanant que els altres ajuntaments de la comarca també s’hi sumin.

L’acord proposa donar suport a la proposta de Vaga Feminista, de forma que es faciliti la informació perquè les treballadores s’hi puguin adherir, promovent les aturades a les treballadores que vulguin parar, així com fent una aturada davant el centre de treball on prenguin la veu les dones. A més, l’acord demana impulsar un grup de treball amb la participació dels grups polítics i les entitats feministes del municipi per articular les reivindicacions de a vaga, així com que l’Ajuntament en faci difusió.

Aquest any la vaga ha d’arribar més lluny i visibilitzar amb una vaga més àmplia a la de 2017; una vaga on ningú pugui mirar cap a un altre costat. Una vaga on la Comissió 8 de març del moviment feminista crida a reflexionar col·lectivament què poden fer tots i cadascun dels homes per canviar una situació sobre la qual ja s’haurien d’haver manifestat contraris. Una vaga que va més enllà del que s’identifica com aturada laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d’assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa.

Paral·lelament a aquest acord de Junta de Portaveus, TeC informa que s’està treballant una proposta conjunta amb les entitats feministes de la ciutat per tal de sumar esforços.

Related Articles

Deixa un comentari