Torna la Policia de Barri, reclamació del moviment veïnal des de fa anys

2 Comments

Reclamada des de fa anys pel moviment veïnal, l’alcalde Jordi Ballart anuncià el passat 17 de setembre la posada en marxa de la Policia de Barri per a aquesta tardor

A partir del proper 1 d’octubre, 33 agents tornaran a ser la referència de seguretat en els carrers i barris de Terrassa

La Policia de Barri (PB) és una «reclamació que portem fent fa anys amb poc interès pels responsables en cada moment», puntualitza la presidenta de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT) Dolores Lledó. Així doncs, la seva entrada en funcionament, anunciada per l’alcalde Ballar, «inicialment és una bona notícia», assegura. Alerta, de totes maneres: «però hem d’estar vigilants a la seva implementació, com, quan i on».

En la compareixença posterior a la Junta Local de Seguretat que es va celebrar a l’Ajuntament de Terrassa, Ballart anuncià que a partir del proper mes d’octubre la ciutat rellançarà la Policia de Barri. Un compromís de l’equip de Govern que pretén oferir una dinàmica de resposta en la detecció i resolució dels problemes que es puguin donar en els barris de la ciutat. Així ho anuncià l’Alcalde després d’informar de la incorporació de nous agents a la plantilla de la Policia Municipal en els proper mesos.

A les 198 persones que conformen la plantilla de la Policia Municipal actualment, s’hi afegiran 27 nous agents a partir de l’octubre i 18 més el proper mes de juliol de 2020. Un reforç considerat important de cara als proper anys, en la línia d’anar augmentant la plantilla del cos per arribar al 2025 a la ràtio de 1’28 policies per mil habitants que marca el Pla Director de la Policia Municipal de Terrassa.

Aquest reforç permetrà destinar, a partir de l’1 d’octubre, 33 agents a la PB, la funció de la qual és vetllar per la seguretat ciutadana de manera més propera, responent als requeriments dels veïns i veïnes, escoles, comerços, etc; prestant, a més, especial atenció al trànsit, en aspectes com la prevenció d’accidents o els controls durant les entrades i sortides de les escoles, la detecció de l’absentisme escolar o el vandalisme, entre d’altres.

Ciutat segura, afirma Ballart

Durant la reunió de la Junta Local de Seguretat es valoraren les dades recollides de l’activitat en matèria de seguretat ciutadana dels darrers mesos a la ciutat. Per a l’alcalde Jordi Ballart «les dades són positives: Terrassa és una ciutat segura, i, en aquest sentit, s’ha d’agrair la gran coordinació i la gran tasca dels cossos de seguretat», assegurà.

Segons les xifres exposades, Terrassa registra 49,4 fets delictius per cada mil habitants, molt per sota dels 76,6 registrats en el en el conjunt de Catalunya. En la comparativa dels períodes setembre 2017–agost 2018 amb setembre 2018-agost 2019, es registra que els robatoris amb força a interiors de domicilis han baixat un 24’4 % i una reducció del nombre d’accidents de trànsit a la ciutat d’un 1,4%. Així mateix, comparant els mateixos períodes el nombre de detencions realitzades per Mossos i Policia Municipal ha augmentat un 9’8%. Aquestes xifres s’han valorat molt positivament tant per part de l’alcalde de Terrassa com del conseller d’Interior Miquel Buch, de visita en la ciutat i assistent a la Junta de Seguretat, que destacà que les dades delinqüencials s’han estabilitzat a Terrassa.

Anunci de noves places de Bombers i Mossos d’Esquadra

La reunió de la Junta Local de Seguretat a Terrassa serví també per valorar el recent anunci, per part del Govern de la Generalitat, de la creació a Catalunya de 1.000 noves places de Mossos i Bombers, 750 places de nous Mossos d’Esquadra i 250 places de Bombers, amb l’objectiu de pal·liar el presentat com a dèficit estructural en les plantilles dels dos cossos. Per a Ballart, «l’anunci és molt positiu, esperat i necessari, atesa la situació d’ambdós cossos a la ciutat, i esperem que repercuteixi ben aviat tant a l’ABP de Mossos com al Parc de Bombers de Terrassa».

Amb aquest anunci, l’alcalde espera que es pugui pal·liar la situació actual a la ciutat pel que fa al repartiment dels serveis entre els cossos en temes de seguretat. En xifres, Ballart explicà que el 38’3% de les actuacions de la Policia Municipal actualment, corresponen a serveis que venen derivats de Mossos per falta d’efectius. «Per Terrassa, -explicà l’alcalde- és essencial que els Mossos tinguin una dotació d’agents ajustada a la realitat de la ciutat i, per això, ja hem demanat al conseller que ens concreti aviat el nombre de nous efectius que es destinaran a la nostra ciutat».

La Junta Local de Seguretat, presidida conjuntament per l’alcalde i el conseller d’interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, comptà amb la presència de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero; a més de representats dels diferents cossos de seguretat.

Related Articles

2 Comments

  1. Sandra

    En la entradas y salidas del colegio SALA I BADRINAS pedimos policía siempre ya que no SIEMPRE ESTÁN y está tarde a las 15h. Ha habido un susto grande con una cría…. Por favor tomen en cuenta éste comentario….. Evitemos dramas!

  2. José Manuel

    Señor alcalde el barrio del Roc blanc para la gente mayor no tiene espacios de actividades ya que llega el invierno y en los parques no pueden estar por favor necesitamos un centro para ellos para su actividades gracias

Deixa un comentari