Una sentència obliga la Generalitat a reparar la riera de Palau i el torrent de Vallparadís

No Comment

Aquesta sentència canvia el criteri judicial envers la responsabilitat sobre les rieres.


Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC), emesa per la secció tercera de la Sala del contenciós-administratiu del TJSC amb data 19 de juliol, condemna l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), organisme depenent de la Generalitat, a executar les obres de reparació dels endegaments de la Riera de Palau i el Torrent de Vallparadís que l’Ajuntament de Terrassa reclama a l’ACA des de 2012. Segons informa l’Ajuntament de Terrassa, aquesta sentència marca un canvi en el criteri judicial sobre qui té la responsabilitat de mantenir les rieres i cursos d’aigua i torna a assenyalar l’ACA com a responsable.

La sentència dóna doncs la raó a l’Ajuntament i obliga l’ACA a reparar els murs de les rieres afectades. L’Ajuntament va presentar recurs d’apel·lació davant una sentència anterior, la qual desestimava el recurs contenciós-administratiu presentat pel consistori en veure que l’ACA ignorava el seu requeriment de juliol de 2014, presentat després de dos anys d’inacció per part de l’ACA. En aquest requeriment es demanava a l’Agència que actués de forma urgent en els punts més febles de l’endegament de la Riera del Palau i el torrent de Vallparadís, aigües avall del nucli urbà, incloent la reconstrucció dels trams dels murs esfondrats arrel dels aiguats de 2012 i 2013. Els tribunals van desestimar inicialment el recurs presentat per l’Ajuntament.

La sentència especifica que l’ACA tindrà sis mesos per fer el projecte i sis més per executar les obres, a partir del moment que la sentència sigui ferma. L’ACA pot encara recórrer la sentència, i en aquest cas caldrà esperar a conèixer la resolució judicial al respecte.

Related Articles

Deixa un comentari