El cicle “Sons Clàssics” celebra la seva 10a edició amb un ampli programa de concerts

No Comment

Durant el mes de juny es duran a terme una desena d’actuacions i activitats gratuïtes per tota la ciutat

El divendres 1 de juny va començar la desena edició del cicle “Sons Clàssics” amb la programació del primer dels deu concerts que es duran a terme al llarg del mes de juny a diferents punts de la ciutat. Un cicle amb el que l’Ajuntament, a través del Servei de Cultura, treballa per fer arribar la música clàssica a tot tipus de públic programant actuacions gratuïtes a tots els barris de la ciutat. Al llarg de deu edicions, el cicle s’ha consolidat com una proposta cultural de qualitat i amb una gran acollida entre el públic.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado destaca que “La fórmula de l’èxit i del creixement del cicle Sons Clàssics en aquests 10 anys de trajectòria es basa en la implicació de companyies, artistes o entitats del sector musical en el disseny general del cicle. Una feina conjunta que porta a l’elaboració d’una programació capaç d’arribar a un públic cada vegada més ampli i divers. Una col·laboració a la que cal sumar també la total implicació de les entitats i associacions del territori que han fet seu aquest cicle i que any rere any fan d’amfitrions a públic i artistes durant les diferents actuacions programades”.

Aguado afegeix que “Aquesta implicació per part d’artistes, entitats i associacions contribueix a què els escenaris de les actuacions es transformin per unes hores en espais d’interrelació entre públic i artistes al voltant de la música clàssica”.

El cicle “Sons Clàssics” s’ha consolidat com una proposta per donar a conèixer i difondre la música clàssica a través de la programació de concerts i activitats gratuïtes a diferents barris de la ciutat. Unes actuacions que s’acompanyen d’una breu explicació per part dels artistes que aporta informació tant pel que fa a la formació musical com també al repertori que s’interpreta.

El primer concert d’aquest nou cicle de “Sons Clàssics” celebrat el divendres 1 de juny al Casal de Montserrat, Torre-Sana i Vilardell, a càrrec de Carlos Alberto Pérez, oferí el concert “Joies de la guitarra clàssica” amb peces de Tàrrega, Rodrigo, Granados o Piazzolla entre d’altres.

A aquest primer concert el seguiran diferents propostes musicals que completaran la programació del cicle Sons Clàssics d’aquest any, que es clourà el proper 22 de juny, amb el concert “Sons Cèltics”, de música antiga i tradicional anglesa i irlandesa a la Casa Alegre de Sagrera.

Les actuacions tindran lloc a diferents espais de la ciutat com ara l’Església de la Santa Creu, el Centre Cívic Montserrat Roig, el Centre Cívic Alcalde Morera, la Biblioteca del Districte 4, el Centre Cívic President Macià, el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, el Centre Cívic Avel·lí Estrenjer, el Casal de Montserrat, Torresana i Vilardell o la Casa Alegre de Sagrera.

A més de les 10 actuacions musicals, el cicle s’acompanya d’activitats paral·leles com 4 tallers formatius i una exposició. El dilluns 4 de juny va començar un taller de veu vinculat al concert “Winterreise” amb la soprano Maria Teresa Vert, que tindrà una segona sessió el dimecres 6 de juny, de 20 a 21.30 h al Centre Cívic Montserrat Roig,; i el dimecres 6 de juny i el dimecres 13 de juny de 19.30 a 21 h al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany es portarà a terme el taller “Bojos per l’Òpera” amb la soprano Laia Camps i el tenor Joan Martinez Colàs. Les persones interessades en participar als tallers programats al Cicle Sons Clàssics s’hauran d’adreçar al Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa a través del telèfon 93 783 27 11 per realitzar la seva reserva.

D’altra banda, del 4 al 24 de juny es podrà visitar l’exposició “Òpera? Això no és per a pijos?” a la Biblioteca del Districte 4.

A més, i dins de la programació d’aquest any, també s’ha inclòs una jornada de piano lliure al carrer, el proper 21 de juny per celebrar el Dia Internacional de la Música. Una activitat vinculada al projecte “El Maria Canals porta cua” i organitzada pel prestigiós concurs Internacional Maria Canals.

El cicle Sons Clàssics compta amb una gran implicació de les entitats del territori, que s’encarreguen de fer difusió dels concerts pels respectius barris i actuar com a amfitriones, tant per als músics com per al públic assistent. En aquesta edició, col·laboren amb l’Ajuntament diferents associacions de veïns i veïnes del territori i altres entitats com el Conservatori de Terrassa, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, el CEM Escola de Música – Conservatori Professional, o Barcelona Clàssic Concert, a més de comptar també amb la participació de diferents músics a títol personal.

El programa del cicle “Sons Clàssics”: http://www.terrassa.cat/sons-classics

Related Articles

Deixa un comentari